20.8.2014 11:12

Μας κούνησε μαντήλι και η LAFARGE

H ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Συνεχείς και με σαφείς αυξητικές τάσεις είναι οι επιπτώσεις στη Χιώτικη αγορά, απο την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο των κατασκευαστών οικοδομών και δημοσίων έργων. Οι περισσότεροι επενδυτές φεύγουν απο τη Χίο και μεταφέρονται στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, οδηγώντας στο ταμείο ανεργίας πολλούς εργαζόμενους και αφήνοντας σημαντικά κενά στην επαγγελματική αλυσίδα της οικοδομής.

Η LAFARGE – Όμιλος ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ μετά από επτά χρόνια παρουσίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Χίο στο τέλος του Ιουνίου 2014. Οι εγκαταστάσεις σκυροδέματος μεταφέρθηκαν από την περιοχή Παχύ (κάτω από τη Συκιάδα) στο Βόλο, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των έργων που έχει αναλάβει στους οδικούς άξονες των Τρικάλων – Τεμπών - Θεσσαλονίκης και της Εγνατίας  οδού.

Iστορικό

Τις εγκαταστάσεις δημιούργησε και λειτουργούσε από το 1985 ο Γιάννης Ζαννάρας  που είχε νοικιάσει την περιοχή από το δήμο Χίου. Η LAFARGE εξαγόρασε την επιχείρηση το 2007 και εκμίσθωσε το περισσότερο τμήμα της δημοτικής έκτασης. Σε ένα τμήμα του δημοτικού ακινήτου, έχει παραμείνει και λειτουργεί μόνο η εταιρία σκυροδέματος – ασφαλτομίγματος ΤΕΧΝΕΤ, η οποία μετά τη συνταξιοδότηση του Γιάννη διευθύνεται την κόρη του Μαρία Ζαννάρα.

Αύξηση κερδών

Τα παρακάτω στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία πιστοποιούν ότι αιτία της αποχώρησης της εταιρίας από τη Χίο είναι η μεγάλη κρίση στον τοπικό κατασκευαστικό κλάδο, αφού σε πανελλαδικό επίπεδο  ο πολυεθνικός Όμιλος έχει αυξήσει τα κέρδη και έχει μειώσει σημαντικά τις ζημιές του.

Ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 58,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2014 αυξημένες κατά 15,0%, οι οποίες την αντίστοιχη περίοδο του 2013 ανερχόταν στα 50,5 εκατ. ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ