29.7.2014 17:57

«Μας εκθέτει ανεπανόρθωτα η εικόνα της προκυμαίας»

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ»

Τους εγκυμονούντες κινδύνους στην παραλιακή ζώνη της πόλης επισημαίνει με έγγραφο που τέθηκε υπόψη τόσο της Λιμενικής Επιτροπής όσο και της Εισαγγελίας Χίου, ο σύλλογος «Οι φίλοι του πεζού».

Όπως επισημαίνουν οι υπογράφοντες η μη υλοποίηση των αυτονόητων όπως οι σήμανση των διαβάσεων αλλά και η αφαίρεση όλων των εμποδίων που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των πεζοδρομίων της παραλίας εκθέτουν ανεπανόρθωτα στους επισκέπτες το νησί.

Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων ζητούν:

·         Πρώτον, την επισκευή και μόνιμη σύνδεση των δύο τμημάτων της ξύλινης εξέδρας πρόσδεσης βαρκών στο νότιο λιμενοβραχίονα που χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων και τα συστήματα προσκόπων.

·         Δεύτερο, την αφαίρεση όλων των εμποδίων που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος και στις άκρες του οδηγού των τυφλών προς τις διαβάσεις πεζών στα νέα πεζοδρόμια της δυτικής προκυμαίας.

·         Τρίτον, την ασφαλή και μόνιμη βαφή και σήμανση με πινακίδες, όλων των σβησμένων διαβάσεων πεζών.

·         Τέταρτον, τον καθορισμό σε επιτρεπόμενες θέσεις και σήμανση των θέσεων αποβίβασης επιβατών  από λεωφορεία ταξί, ΙΧ και λοιπά.

·         Πέμπτον, την άμεση αντικατάσταση των κουρελιασμένων σημαιών στο νότιο λιμενοβραχίονα, που μας ντροπιάζουν στα μάτια ΟΛΩΝ των επισκεπτών μας, ημεδαπών και αλλοδαπών.

Για αυτονόητα αιτήματα έκανε λόγο ο σύμβουλος Στ. Μιχαηλίδης σημειώνοντας ότι η Λιμενική Επιτροπή θα πρέπει να τα διαβιβάσει άμεσα στην Τεχνική Υπηρεσία ώστε να επιληφθεί των ζητημάτων.

Η αρχή της υλοποίησης των πέντε αιτημάτων των «φίλων του πεζού» θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα κατ’ αρχήν με το φρεσκάρισμα των διαβάσεων έστω κι αν έχει αποδειχθεί ότι τα υλικά με τα οποία γίνεται δεν θα αντέξουν ούτε μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ