4.4.2014 9:51

Μάλλον προβληματίστηκαν περισσότερο…

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Παράταση έξι μηνών για την κατάθεση παρατηρήσεων και  προτάσεων για την τελική διαμόρφωση της μελέτης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, θα ζητήσουν από το δήμο Χίου το Επιμελητήριο, το Παράρτημα Χίου του ΤΕΕ Β. Αιγαίου, οι σύλλογοι Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών και οι παρατάξεις της Χιακής Συμπολιτείας και της Πρωτοβουλίας.
Ενημέρωση
Στις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των φορέων Στρατής  Γδύσης, Άννα Φύκαρη,  Γιάννης Σιδεράτος, Κώστας Μαϊστράλλης και των παρατάξεων Μίμης Μουτσάτσος και Μανώλης Βουρνούς, που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η μελέτη από τον πολιτικό μηχανικό του δήμου Μιχάλη Σταματουλάκη, δέχθηκαν αναντίρρητα ότι είναι απαραίτητη η εκπόνηση και εφαρμογή ενός σύγχρονου Σχεδίου Πόλης. Δήλωσαν όμως ότι απαιτείται σημαντικό διάστημα για να ενημερωθούν σωστά, ζήτησαν ομόφωνα την παράταση της προθεσμίας που κανονικά λήγει σε δύο μήνες, για  να τους δοθεί η δυνατότητα να μελετήσουν επαρκώς το υλικό των 300 σελίδων, αλλά παράλληλα επισήμαναν με έμφαση ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν οι πολίτες για τα σχέδια που προωθούνται, επειδή τους αφορούν άμεσα και  θα επηρεαστεί σημαντικά η ζωή τους, αφού θα κληθούν σε πολλές περιπτώσεις να συνεισφέρουν για την εφαρμογή του.
Το Επιμελητήριο, όπως τόνισε στην εισήγηση του ο Γιώργος Γεωργούλης, θα συμμετέχει στη διαβούλευση αλλά  ζητάει την εξάμηνη παράταση, για να ενημερωθεί σωστά από πολεοδόμο ή πολιτικό μηχανικό γνώστη του θέματος και να καταθέσει τις παρατηρήσεις ή προτάσεις του με υπευθυνότητα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ