3.3.2015 16:54

Λύση πακέτο για τον Βοτανικό κήπο

ΜΕ ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ

Στα πρότυπα της λειτουργίας του πολυχώρου του σπηλαίου του Αγ. Γάλακτος, σχεδιάζει να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού Κήπου Βορείο Αιγαίου ο Δήμος Χίου. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι που έχουν επωμισθεί αυτή την αποστολή, πρέπει να ζωντανέψει, γι’ αυτό πρέπει να τον αναλάβει μια σωστή ομάδα που θα τονώσει την επισκεψιμότητα του.

Ζητείται επενδυτής

Η φιλοσοφία  είναι απλή και σαφής, δεν πρέπει να εξακολουθήσει να παράγει οικονομικό παθητικό. Θα κηρυχθεί δημοπρασία και τη λειτουργία του θα αναλάβει “πακέτο” ο επενδυτής που θα πλειοδοτήσει. Το μίσθωμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συμβολικό, για να δημιουργηθεί η βασικότερη προοπτική επιβίωσης  της επένδυσης.

Στόχος είναι σε γενικές γραμμές να εκπληρώνονται οι καταστατικοί σκοποί της δημιουργίας του οι οποίοι είναι η επισκεψιμότητα και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, ο Βοτανικός κήπος είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου που πρέπει να αξιοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

Πακέτο με το αναψυκτήριο

Η προκήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού θα δημοσιευθεί σύντομα, οι προθεσμίες πιέζουν γι’ αυτό καταβάλλεται προσπάθεια η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα στο Μάρτιο.  Ο μισθωτής θα υποχρεωθεί συμβατικά  να διαθέτει γεωπόνο συντήρησης των φυτών, να πραγματοποιεί τις ξεναγήσεις  και να διαθέτει οργανωμένο  αναψυκτήριο.

Ο δήμος θα εποπτεύει το οικολογικό μέρος της λειτουργίας του, κατά διαστήματα γεωπόνοι της υπηρεσίας Πρασίνου θα ελέγχουν την ορθή λειτουργία των φυτοτεχνικών έργων και την τήρηση των συμβατικών όρων. Ο  χώρος είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση και επισκέψιμος. Ο πρώην συντηρητής του  φαίνεται ότι δούλεψε σωστά. Τα κτίρια χρειάζονται ελάχιστες εργασίες συντήρησης.                                                                                          

Προσβασιμότητα

Είναι γνωστό το πρόβλημα της οδικής πρόσβασης, αφού λεωφορεία και μεγάλα πούλμαν δεν μπορούν να φτάσουν στις εγκαταστάσεις. Το  πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μικρά πούλμαν είκοσι θέσεων που θα εδρεύουν στα Νένητα. Μπορούν να οργανώνονται περιπατητικές διαδρομές Νένητα – Βοτανικός, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν την ιδέα οι μαθητές να πηγαίνουν με πεζοπορία. Πιο εφικτή λύση είναι η κατασκευή ενός περιφερειακού - αγροτικού δρόμου από τον κάμπο έως το  κοιμητήριο του χωριού. Από εκεί και πέρα ο χωματόδρομος είναι άνετος και οδηγεί εύκολα έως την είσοδο του κήπου.                           

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ