1.9.2014 15:15

Λουκέτο σε Εμπορειό και Παναγία Κρήνα

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Απο σήμερα μην κάνετε τον κόπο να επισκέπτεσθε το απόγευμα το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού, είναι κλειστά γιατί ολοκληρώθηκε η δίμηνη περίοδος  απόσπασης των τριών υπαλλήλων που κάλυπταν με εθελοντική εργασία τις δύο πρόσθετες βάρδιες κάθε Τετάρτη και Σαββάτο από τις 19:00 έως και τις 22:00.

Η έλλειψη υπαλλήλων, που  δεν επέτρεψε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των πέντε μουσείων της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της  Δ` Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, υποχρέωσε τη δεύτερη να βάλλει λουκέτο τα απογεύματα σε ένα από τα βασικότερα έργα που έχει αναδείξει στη Χίο.

Η υπεύθυνη Δέσποινα Τσαρδάκα υπενθυμίζει ότι παρά τη μεγάλη δυσκολία πρόσβασης η φετινή πειραματική λειτουργία απέδειξε ότι ο κόσμος ανεβαίνει όταν υπάρχει ξενάγηση. Με δεδομένο ότι η έλλειψη πόρων δεν της επιτρέπει να δημιουργήσει ευκολότερες συνθήκες επισκεψιμότητας, θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της επόμενη σεζόν, ζητώντας ενίσχυση προσωπικού ή τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας.

«Είναι πολύ δύσκολο να ενισχυθούμε οργανικά. Θα προτείνω την πραγματοποίηση της απογευματινής βάρδιας  με τρείς υπαλλήλους που θα έχουν μειωμένο πρωινό ωράριο. Ελπίζω ότι το υπουργείο θα δεχθεί την πρόταση αφού δεν θα κοστίσει τίποτα στην υπηρεσία».

Λουκέτο στην Παναγία Κρήνα

Το ίδιο πρόβλημα, ανάγκασε την 3η ΕΒΑ να κλείσει την Παναγία την Κρήνα από τα μέσα του Αυγούστου. Η ανάπλαση του  περίφημου Βυζαντινού Μνημείου ολοκληρώθηκε το 2012 μετά από σαρανταπέντε χρόνια εργασιών και τεράστια κονδύλια, αλλά το περισσότερο χρονικό διάστημα παραμένει κλειστό ή λειτουργεί με πρωινές βάρδιες που δεν διευκολύνουν την επισκεψιμότητα.

«Αναγκαστήκαμε να την κλείσουμε γιατί δεν έχουμε υπάλληλους. Η επισκεψιμότητα ήταν ικανοποιητική κυρίως με την εφαρμογή των σχολικών προγραμμάτων αλλά οι υπηρεσιακές ανάγκες δεν μας επιτρέπουν να αφήσουμε εκεί τον φύλακα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, ξέρουμε ότι δεν διευκολύνει τον κόσμο το πρωινό ωράριο επισκέψεων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο», δηλώνει η προϊσταμένη της 3ης ΕΒΑ Όλγα Βάσση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ