13.3.2013 13:12

Λογάριαζαν χωρίς το… Τελωνείο

1500 ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥΣ

Η θέληση να βοηθήσουν τον τόπο τους ήταν η κινητήρια δύναμη για αυτούς. Προσπάθησαν, ρώτησαν, έμαθαν και μετά από μήνες βρήκαν την άκρη και κατάφεραν να συγκεντρώσουν μεταχειρισμένο πυροσβεστικό υλικό για να εξοπλίσουν τις εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Από πυροσβεστικό σταθμό της Αμερικής συγκέντρωσαν 12 στολές μεταχειρισμένες, και 9 φόρμες μιας χρήσης, σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

Όλα αυτά τα έφτιαξαν σε δυο πακέτα και τα έστειλαν από την επονομαζόμενη  «γη της επαγγελίας» στη γη της… γραφειοκρατίας!

Τα δέματα έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 3 Μαρτίου και τότε ο Γ. Μιχάλας, εκπρόσωπος της Χιακής Ομοσπονδίας Ν. Υόρκης, αντιμετώπισε έκπληκτος το ελληνικό χάος, αφού του ανακοινώθηκε πως για να παραλάβει τα υλικά που οι ομογενείς προτίθενται να δωρίσουν, πρέπει να πληρώσουν στο τελωνείο 1.500 ευρώ!

«Κάναμε τα πάντα για τον τόπο μας και πραγματικά ντρεπόμαστε για αυτή την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στον «π», λίγο μετά την επίσκεψη του στο πολιτικό γραφείο του Κ. Μουσουρούλη, όπου ζήτησε τη μεσολάβηση του υπουργού για να δοθεί τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό.

Ο κ. Μιχάλας, ευελπιστεί ότι όλα θα ξεπεραστούν, αν και δεν κρύβει την ανησυχία του για το επόμενο «πακέτο από το Αμέρικα» το οποίο είναι 12 μέτρα και περιέχει φαρμακευτικό υλικό για το νοσοκομείο.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι οι ομογενείς πέρα από τα παραπάνω «χάρισαν» ακόμη, ένα πυροσβεστικό όχημα στους εθελοντές της Ιωνίας, το οποίο ήδη βρίσκεται σταθμευμένο στις εγκαταστάσεις τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ