24.4.2015 11:52

«Let’s do it» από τη νέα γενιά [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με τους καλύτερους οιωνούς και τη συμμετοχή της νέας γενιάς ξεκίνησαν από σήμερα Παρασκευή και θα κορυφωθούν την Κυριακή οι δράσεις του «Let’s Do It» και στη Χίο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Σήμερα μαθητές του 3ου Λυκείου Χίου έδωσαν πρώτοι το καλό παράδειγμα καθαρίζοντας υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Μαριλιάνας Χριστοφορίδη την τάφρο του φρουρίου από τα δεκάδες διάσπαρτα σκουπίδια.

«Εθελοντής μπορεί να είναι ο καθένας μας. Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να καθαρίσουμε έναν χώρο περιπάτου που αποτελεί τη βιτρίνα του νησιού. Το Κάστρο είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης μας. Σε έναν χώρο που έχει αναπλαστεί πρόσφατα δεν αξίζει τέτοια εικόνα», δήλωσαν οι μαθητές στην κάμερα του Politischios.gr.

Από κοντά και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Β. Ποταμούση που μοίρασε σακούλες στους μικρούς μαθητές οι οποίοι επιδόθηκαν με αξιοζήλευτο ζήλο στον καθαρισμό του χώρου.

Η δράση ολοκληρώθηκε με παρότρυνση των μαθητών προς την αντιδήμαρχο να  τοποθετήσει ο Δήμος μικρούς καλαίσθητους κάδους εντός της τάφρου αφού δεν υπάρχει ούτε ένας για δείγμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ