2.9.2015 16:10

«Λέμε αλήθειες στον λαό» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Με τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλεγεί πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε τη συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου βρέθηκε στο νησί μας προσκεκλημένος από τη ΝΟΔΕ Χίου, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως μία αποτυχημένη Κυβέρνηση, κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι με την πολιτική του «φέσωσε» του Έλληνες 14 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τα όσα πρότεινε η Ν.Δ. στο περιβόητο e-mail Χαρδούβελη.

Όπως είπε η Ν.Δ. είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ενώ χαρακτήρισε «λόγια για αφελής» τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή αυτοδυναμία.

«Είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας, να αμβλύνουμε τα επώδυνα μέτρα ενός άχρηστου μνημονίου στο οποίο μας έσυρε η κυβέρνηση Τσίπρα και να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος ερωτώμενος από τον «π» για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα εφαρμόσει την πολιτική που εφάρμοζε τα προηγούμενα χρόνια, με αυστηρή προστασία των συνόρων, με συνεχείς καταγγελίες της Τουρκίας για αδιαφορία πάνω στο ζήτημα καθώς και διαπραγμάτευση του μεταναστευτικού σε επίπεδο Ε.Ε..

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ