28.11.2014 16:51

Λειτούργησε υπερτοπικά [BINTEO]

• ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 2014 ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Στη νέα γενιά των πρυτάνεων ανήκει ο Στ. Γκρίτζαλης, με έντονη την επιθυμία εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου. Το τυρί στη φάκα που τοποθέτησε το «δίδυμο» Λοβέρδου – Κεφαλογιάννη αποδείχθηκε γευστικό κι έτσι όλα τα πανεπιστημιακά όργανα (πρύτανης – Σύγκλητος – Συμβούλιο) δέχτηκαν, τοποθετώντας τους όρους τους, το Τμήμα Τουρισμού, με βασικό προσανατολισμό να ανοίξει σε ξενόγλωσσους φοιτητές με δίδακτρα, να δημιουργηθεί σε Ρόδο και Ρέθυμνο. «Για τη χώρα θέλουμε επιστήμονες τουρισμού και μετά, σε πολύ μεταγενέστερη φάση, μας ενδιαφέρει το που θα γίνει το Τμήμα, εξήγησε ορθώς ο κ. Γκρίτζαλης, ανατρέποντας φυσικά τη στρατηγική του προκατόχου του, όταν είχε κινήσει λυτούς και δεμένους για να πετύχει την ίδρυση του Τμήματος στη Χίο.

Καθηγητής επί χρόνια στη Μυτιλήνη ο νέος πρύτανης, φάνηκε εξ’ αρχής ότι δεν είχε γνώση των εκκρεμών υποθέσεων της Χίου. Ούτε της προϊστορίας με το Τμήμα Τουρισμού, για το οποίο η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα έπεισε την τοπική κοινωνία να το διεκδικεί επί χρόνια.

Εμμέσως όμως έριξε ευθύνες στους Χιώτες γιατί μια εξέλιξη που ξεκίνησε 5 μήνες πριν δεν την πήραν μυρωδιά. Τα ερωτήματα – τοποθέτηση του «π» στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ανέδειξαν την αναξιοπιστία του Πανεπιστημίου ως προς τις σχέσεις του με την κοινωνία της Χίου.  Ακόμα κι αν οι υπεύθυνοι του νομού δεν το πήραν μυρωδιά, πού ήταν η Επιτροπή Διασύνδεσης ή οι λαλίστατοι, αν πρόκειται για τη διατήρηση των θέσεων τους, διοικητικοί υπάλληλοι, να αναδείξουν το θέμα και να υπάρξουν αντίβαρες πολιτικές πιέσεις;

«Δεν υπάρχει άλλη υπομονή. Στέρεψε. Να το καταλάβετε ότι μας τελείωσε όταν τη ζητούσε μια ο κ. Λίτινας, μία ο κ. Τρούπης, μια ο κ. Τσάρτας», ήταν η τοποθέτηση του «π», όταν ο νέος πρύτανης ζήτησε κι άλλη υπομονή από τη Χίο για να λυθεί το στεγαστικό θέμα του Πανεπιστημίου στο νησί μας.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη:  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ