18.7.2012 20:05

Λ. Βαρκάρη: "Η ευθύνη για τα επιδόματα είναι δική μου"

- Η ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΡΚΑΡΗ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ “Π”, ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ

 

Τη σιωπή της αποφάσισε να λύσει μέσω της διαδικτυακής πύλης του «π» www.politischios.gr», η οφθαλμίατρος του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου Λεμονιά Βαρκάρη που θεωρείται υπεύθυνη για τις βεβαιώσεις τυφλότητας που δόθηκαν στη Χίο από το 1988 έως σήμερα, κυρίως σε άτομα των οποίων η κατάσταση δεν δικαιολογούσε τη χορήγησή τους.

Η ίδια με απόλυτη ειλικρίνεια αποκάλυψε ότι έδινε επιδόματα με «large» διαδικασίες, ακόμα και σε περιπτώσεις που κρίνονταν οριακές προκειμένου ορισμένοι εκ των δικαιούχων που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση να παίρνουν τα χρήματα ως συμπλήρωμα στο εκάστοτε εισόδημά τους.

Στην ίδια συνέντευξη η κ. Βαρκάρη υπογράμμισε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που αιρετοί, βουλευτές και υποψήφιοι την κάλεσαν στο τηλέφωνο ή χτύπησαν την πόρτα της προκειμένου να εγκρίνει επιδόματα τυφλότητας σε εν δυνάμει ψηφοφόρους. Ωστόσο όπως εξήγησε ουδέποτε το κομματικό κριτήριο έπαιξε ρόλο αφού όπως τόνισε «αν δει κανείς τα ονόματα όσων έχουν πάρει αυτά τα επιδόματα θα διαπιστώσει ότι ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και ως επί των πλείστων στο ΠΑΣΟΚ».

Η Λ. Βαρκάρη έχοντας 28 χρόνια υπηρεσίας στο «Σκυλίτσειο», ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι η δική της υπογραφή είναι καταλυτικής σημασίας για το αν κάποιος θα πάρει το επίδομα ή όχι, μιας και όπως τόνισε πίστευε ότι η γνωμάτευσή της θα εξεταζόταν πριν την οριστική έγκριση από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επιτροπή.

«Όταν μπήκα μέλος σε επιτροπή πριν 2 χρόνια τότε ανακάλυψα ότι αυτά που υπέγραφα εγώ δεν εξετάζονταν από κανέναν», είπε η ίδια.

Τέλος με διάθεση αυτοκριτικής η κ. Βαρκάρη ανέφερε ότι η ευθύνη για τα όσα υπέγραψε ήταν αποκλειστικά δική της ενώ ως μοναδικό κριτήριο χορήγησης των επιδομάτων ήταν ο άνθρωπος και όχι το πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον.

Παρακολουθείστε αναλυτικά  παρακάτω τη Συνέντευξη της Λ. Βαρκάρη στον «π»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ