26.7.2015 12:27

Κρουαζιερόπλοιο εμβόλισε σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου ανοιχτά του Καρφά

ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΤΟΥ ΘΟΛΟΥΣ

Σοβαρές ζημιές υπέστη το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου που λίγο μετά τις 6 το πρωί της Κυριακής συγκρούστηκε με το κρουαζιερόπλοιο AEGEAN PARADISE που εκείνη την ώρα διέρχονταν ανοιχτά του Καρφά με τελικό προορισμό το λιμάνι του Τσεσμέ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η σύγκρουση ήρθε ως αποτέλεσμα της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο στενό μεταξύ Χίου και Τσεσμέ. Τότε εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας που δεν ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, το πλοίο εμβόλισε το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να υποστεί σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς από την σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς λιμενικός, αλλά και κανένας από τους 25 μετανάστες που βρίσκονταν πάνω στο ναυαγοσωστικό.

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει ανοιχτά του λιμένα της Χίου.

Μέχρι στιγμής πάντως το Αρχηγείο του Λιμενικού δεν έχει εκδώσει κάποια σχετική με το θέμα ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ