20.5.2016 12:46

Το κράνος σώζει ζωές αλλά και την… τσέπη [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

350 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ 80 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τους κινδύνους που ενέχει η μη χρήση κράνους ακόμα και μέσα στο κέντρο για οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων επιχείρησαν να επισημάνουν από κοινού η Τροχαία Χίου, το «Vespa Club Chios» καθώς και το «Chopper Riders Club Chios», μέσα έναν διαφορετικό τρόπο.

Με κλήσεις «μαϊμού» ανά χείρας σταματούσαν όσους οδηγούς δικύκλων δεν φορούσαν κράνος κι έπειτα τους επέδιδαν το «ροζ χαρτάκι» προς ενημέρωση αλλά και συμμόρφωση, αφού από την επόμενη εβδομάδα οι κλήσεις θα κοστίζουν 350 ευρώ για τον παραβάτη οδηγό και 80 ευρώ για τον συνεπιβάτη.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Τροχαίας Χίου Ι. Αραμπατζής ναι μεν οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούν κράνος όμως η χρήση του θα πρέπει να γίνει συνείδηση ακόμα κι όταν αυτοί διανύουν μικρές αποστάσεις μέσα στο κέντρο.

«Η δικαιολογία έφυγα από τη δουλειά μου για 5 λεπτά κι επιστρέφω δεν ισχύει για κανέναν πλέον. Προς το παρόν ενημερώνουμε τους πολίτες γιατί πρέπει να ανέβουν τα ποσοστά χρήσης κράνους ιδιαίτερα μέσα στην πόλη», ανέφερε ο κ. Αραμπατζής, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και πάλι αύξηση των τροχαίων με τραυματισμό στο οποίο εμπλέκονται κυρίως οδηγοί δικύκλων. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ