12.9.2018 15:07

Κουπόνι 110 ευρώ για την απόκτηση εξοπλισμού τηλεοπτικού σήματος σε 34 περιοχές του νησιού

Λύση στο αδύναμο ψηφιακό σήμα, που εμποδίζει εκατοντάδες κατοίκους και της Χίου να έχουν σωστή τηλεοπτική λήψη στη μετά digea εποχή, δίνει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η δράση, που πρόσφατα υπερψηφίστηκε από τη Βουλή,  αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν κουπόνι των 110 ευρώ, που θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Ποιες περιοχές εντάσσονται

Προβλήματα από τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή είχαν καταγραφεί και στη Χίο και πιο έντονα στις Δημοτικές Ενότητες Ομηρούπολης, Καμποχώρων, Αμανής, Μαστιχοχωρίων, και Ιωνίας. Με υπόδειξη του Δήμου  ή και πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, έπειτα από καταγραφή των διαμαρτυριών το κουπόνι των 110 ευρώ δικαιούνται κάτοικοι των οικισμών:

*  Για τη Δημοτική Ενότητα Αμανής: Κέραμας, Κηπουριές, Κοσμάδος, Κουρούνια, Λεπτόποδα, Πισπιλούντα, Αγιάσματα, Αφροδίσια, Μελανιός, Χάλανδρα.

  • Για τη Δημοτική Ενότητα Ιωνίας: Άγιος Ιωάννης, Λιλικάς, Καταρράκτης
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων: Δελφίνι, Καρδάμυλα, Μάρμαρο, Πιτυός
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης: Αγρελωπός, Αίπος, Ανάβατος, Λαγκάδα, Νέα Μονή, Παντουκειός, Συκιάδα
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων: Βέσσα, Δότια, Επορειός, Καρύντα, Κώμη, Λιμένας Μεστών, Μερικούντα, Τραχήλια, Αρμόλια, Ελάτα

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ