14.1.2017 15:31

Κοιτάτε τις ενημερωτικές πινακίδες

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΣ

Τέσσερις Ηλεκτρονικές Πινακίδες Ενημέρωσης του κοινού για όλα τα καιρικά φαινόμενα, απόκτησε η Χίος. Το σημαντικό έργο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ το οποίο χρηματοδότησε με 12.000 ευρώ την αγορά και την εγκατάσταση, της Πυροσβεστικής η οποία έχει αναλάβει την παροχή των στοιχείων παντός καιρού ,της Δημοτικής  Υπηρεσίας Πολιτικής  Προστασίας η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση του ψηφιακού συστήματος και της ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ η οποία ανέλαβε τη διαδικασία επιλογής του συστήματος και  κατέθεσε πρόταση για τις συγκεκριμένες ταμπέλες. Το σύστημα λειτουργεί με wi fi, οι εντολές δίνονται τηλεφωνικά και το κόστος των τιμολογίων ΔΕΗ, ΟΤΕ και internet θα καλύπτεται από το δήμο.

Οι χώροι

Οι πολύτιμες πινακίδες έχουν εγκατασταθεί  σε τέσσερις  καίριους οδικούς άξονες και κόμβους. Προς το παρόν λειτουργεί η πινακίδα στην οδό Δημοκρατίας μπροστά στο κτίριο της παλιάς Πυροσβεστικής. Από το Σαββάτο έχουν τεθεί σε πειραματική λειτουργία άλλες δύο στους οδικούς κόμβους της Λεωφόρου Ενώσεως στα φανάρια της Φάρκαινας και στους Τρείς Μύλους Βροντάδου. Τις επόμενες μέρες αναμένεται θα λειτουργήσει  και η  τέταρτη στον κόμβο του Αγ. Αρτεμίου και εξετάζεται η προοπτική να εγκατασταθεί και μια πέμπτη πινακίδα στο Αίπος.  Τα σημεία εγκατάστασης επιλέχθηκαν με τη συνεργασία του Τμήματος Τροχαίας Χίου.

Καπετάν Παναγιώτης

Η πρωτοβουλία  ανήκει προσωπικά στον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2016 και αποφάσισε να κάνει δωρεά  στην τοπική κοινωνία και τους φορείς.

«Το σκέφτηκε και το  αποφάσισε ο καπετάνιος, ο οποίος θέλησε να αποκτήσουμε ένα σύστημα ενημέρωσης και πρόληψης για όλα τα καιρικά φαινόμενα. Καλύψαμε το κόστος αγοράς και εγκατάστασης και οι άλλοι φορείς έχουν αναλάβει τη λειτουργία του», δηλώνει στον «π» ο Διευθυντής του Ιδρύματος Παύλος Καλογεράκης.

Η ΟΜΙΚΡΟΝ

Η ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ  έκανε την έρευνα αγοράς και κατέθεσε την πρόταση για το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά ο Πέτρος Τριπολίτης επισημαίνει κάτι πολύ σημαντικό.’

«Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βοηθάνε, βάζουν στόχους και τους  πραγματοποιούν. Κανένας φορέας δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει το έργο μόνος του. Η καλή συνεργασία αποδίδει  και θα πρέπει να επιδιώκεται».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ