16.2.2015 13:26

Κοινά προβλήματα, κοινό μέτωπο

ΑΤΥΠΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 13 ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤ. ΤΣΙΓΓΟΥ

Τον τρόπο με τον οποίον θα θεσμοθετήσουν έναν άτυπο για αρχή φορέα ο οποίος θα εκφράζει τις απόψεις των παρέδρων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του νησιού αναζητούν οι 13 πρόεδροι που το μεσημέρι του Σαββάτου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του παρέδρου της τοπικής κοινότητας Λαγκάδας Στ. Τσίγγου προκειμένου να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Κοινή διαπίστωση σύμφωνα με τον Στ. Τσίγγο ήταν ότι οι αυξήσεις που αποφασίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για ανταποδοτικά και ΔΕΥΑΧ πάρθηκαν εν αγνοία των τοπικών κοινοτήτων, αφού όπως ο ίδιος λέει: «κανένας από τους αντιδημάρχους βόρειας και νότιας Χίου αλλά ούτε κι ο εντεταλμένος για θέματα τοπικών συμβουλίων Στ. Ζουμίδης δεν ενημέρωσε για τις επικείμενες αυξήσεις».

Στη συνάντηση του Σαββάτου συμμετείχαν 13 συνολικά πρόεδροι από τη Νότια και Βόρεια Χίου ενώ αποφασίστηκε νέα συνάντηση το ερχόμενο Σάββατο προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή του άτυπου οργάνου.

«Για αρχή θα εξετάσουμε πως μπορούμε να συντονιστούμε κάτω από την ομπρέλα ενός άτυπου οργάνου που θα έχει ως σκοπό να εκπροσωπεί όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές κοινότητες για ενιαία ζητήματα όπως η καθαριότητα ή τα αγροτικά ιατρεία. Έχουν περάσει 6 μήνες κι ακόμα δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από τον Δήμο να έρθει σε επαφή μαζί μας για να συζητήσουμε τα αυτονόητα», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο κ. Τσίγγος.

Χαιρετίζει η Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα από την οποία χαιρετίζει την κοινή δράση των παρέδρων σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση μετά από αυτό, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της επικροτώντας και χαιρετίζονταςτο δρόμο του αγώνα που διάλεξαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων. Ένα δρόμο στον οποίο ο λαός γίνεται πλέον πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αγωνίζεται να γίνει αληθινός αφέντης στον τόπο του και είναι μοναδικός για να οδηγήσει σε λύσεις, αλλάζοντας τη ρότα που τους επέβαλαν οι υποστηρικτές του κεφαλαίου και παραμερίζοντας γνωστούς τοπάρχες, οι οποίοι θα τον ξαναθυμηθούν και θα τον ξανακοιτάξουν όταν χρειάζονται εκ νέου τη ψήφο του». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ