17.1.2017 9:52

Το κλειδί στον Τσίπρα πριν ξεκινήσουν τον «νησιωτικό ανένδοτο»

• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ 5 ΝΗΣΙΩΝ

Τέλος χρόνου για τις κυβερνητικές παλινωδίες και τις επιπτώσεις τους στα 5 νησιά εισδοχής μεταναστών και προσφύγων. Η ομάδα των 5 δημάρχων (Λέσβου – Χίου – Σάμου – Κω – Λέρου) κατέθεσαν αίτημα συνάντησης απευθείας με τον πρωθυπουργό, καθώς στερεύουν δραματικά τα περιθώρια αξιοπιστίας των συνομιλιών με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού αν θα ανταποκριθεί», δηλώνει στον «π» ο Μαν. Βουρνούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφόσον η κυβέρνηση δεν δώσει την δέουσα σημασία τότε ξεκινά ο «νησιωτικός ανένδοτος».

Σε κάθε περίπτωση οι 5 δήμαρχοι, όντας σε καθημερινή πια επικοινωνία, προγραμμάτισαν για την προσεχή Δευτέρα την πρώτη τους κοινή εμφάνιση. Στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος δημοσιοποιούν τις θέσεις τους στα πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης με κοινή τους συνέντευξη.

Για την καλύτερη προετοιμασία των νησιωτικών θέσεων σήμερα ο Μαν. Βουρνούς έχει προσκαλέσει στο γραφείο του διαπαραταξιακή ομάδα συμβούλων. Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προγραμματίζεται με την επιστροφή του δημάρχου Χίου. Το μεταναστευτικό εισέρχεται πια σε μια νέα, διεκδικητική περίοδο. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ