23.4.2015 16:49

Κινητές αστυνομικές μονάδες σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΙΣ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Την είδηση ότι συστήνονται Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σε περιοχές της μεθορίου ανάμεσά τους η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος μετέφερε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα την παρουσίαση των δράσεων της Αστυνομίας.

Όπως υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιδιώκει οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο στην αναγκαία ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», 150 οχήματα ειδικού τύπου (φορτηγά με επίπεδη καρότσα) διατίθενται σε Υπηρεσίες για την αστυνόμευση και επιτήρηση παραμεθόριων περιοχών, στα σύνορα και σε ακριτικές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα οχήματα, η προμήθεια των οποίων έγινε με χρηματοδότηση του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών αυτών στις περιοχές: Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καστοριά, Φλώρινα, Σέρρες, Πέλλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Ροδόπη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Δωδεκάνησα, Κρήτη , Εύβοια και Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι σημείο αναφοράς του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» είναι ο βασικός στρατηγικός στόχος του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη».

Ο αναπληρωτής υπουργός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως, «πρόκειται για μια όμορφη στιγμή γιατί η Αστυνομία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα. Και όταν λέμε συμφιλίωση και κοντά στον πολίτη, εννοούμε στον κάθε πολίτη, όχι στον πολίτη της πόλης μόνο».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ