9.3.2016 9:15

Κεραυνοβολήθηκαν Άγιος Γεώργιος Συκούσης και Βέσσα

ΖΗΜΙΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

Πρωτόγνωρες, τουλάχιστον για τα τοπικά δεδομένα ζημιές, προκάλεσαν οι κεραυνοί, που έπληξαν τα προηγούμενα 24ωρα τα χωριά της Βέσσας και του Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Τα φυσικά φαινόμενα εκτός από τις ζημιές είχαν ως αποτέλεσμα και τις συνεχές διακοπές ρεύματος αφού και στα δύο χωριά οι διακοπές διήρκησαν για πάνω από 12 ώρες.

Οι ζημιές

Έκπληκτος ο πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου Συκούση Β. Ποδιάς, περιέγραψε στον «π» τα όσα έζησαν τα προηγούμενα 24ωρα, κάνοντας λόγο για σοβαρές ζημιές.

«Ήταν πρωτόγνωρο. Άκουγες ένα διαρκές βουητό και όλα να σείονται γύρω σου. Οι ζημιές φάνηκαν τις επόμενες ώρες. Το χωριό χτύπησαν συνολικά 3 μεγάλοι κεραυνοί. Ο ένας από αυτούς έπεσε πάνω στις εγκαταστάσεις υδροδότησης του χωριού, ο δεύτερος στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα και ο τρίτος στις κεραίες της ψηφιακής τηλεόρασης», δήλωσε ο κ. Ποδιάς.

Αντίστοιχη εικόνα καταγράφηκε και στη Βέσσα με τη διαφορά ότι οι κεραυνοί προκάλεσαν επιπλέον ζημιές στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι ζημιές στο δίκτυο αναμετάδοσης ψηφιακού σήματος ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ, ενώ κάηκε το δίκτυο του ΟΤΕ αλλά και ο δημοτικός φωτισμός.

Σε μία προσπάθεια αποτύπωσης των ζημιών ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Στ. Ζουμίδη μετέβη το πρωί της Τρίτης στα δύο χωριά, υποσχόμενος για την άμεση παρέμβαση του Δήμου στο κομμάτι της αποκατάστασης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ