1.8.2015 10:38

Κάθε πέρυσι και καλύτερα [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΜΟΛΙΣ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Με την έκθεση των χιώτικων παραδοσιακών προϊόντων συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Μαστίχας, με τη συμμετοχή του κόσμου αλλά και των επαγγελματιών να υστερεί εμφανώς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το Φεστιβάλ Μαστίχας φάνηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις γιορτές αγροτουρισμού στις οποίες λάμβαναν συμμετοχή δεκάδες επαγγελματίες από ολόκληρη τη Χίο και τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας.

Ελάχιστη συμμετοχή

Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν ότι από όλες τις παραγωγικές επιχειρήσεις του νησιού μόνο 9 (η μία ήταν η ΕΜΧ) ήταν αυτές που θέλησαν να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση, αναδεικνύοντας μάλιστα το χιώτικο παστέλι ως την «βαριά» βιομηχανία της Χίου.

Η μη αποδοχή της έκθεσης από τις επιχειρήσεις ανάγκασε τους διοργανωτές να περικόψουν χρονικά και τη διάρκειά της. Έτσι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε η έκθεση να χωριστεί σε δύο μέρη, δηλαδή οι μισές επιχειρήσεις θα ελάμβαναν μέρος σε αυτή από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου και οι άλλες μισές από 5 έως 9 Αυγούστου, τελικά η συνολική δράση συμπυκνώθηκε σε ένα μόλις πενθήμερο.

Η έκθεση

Παρά πάντως την γενικότερη αρνητική συγκυρία αλλά και το μειωμένο ενδιαφέρον οι 9 επιχειρήσεις που τελικά έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να συστήσουν τα προϊόντα τους κυρίως στο ντόπιο κοινό.

Από κοντά και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου που μέσα από το περίπτερό της ενημέρωσε τους επισκέπτες για τα νέα της προϊόντα.

Τον χώρο της πλατείας πάντως εκμεταλλεύθηκε και η διοίκηση του «Κανάρη» Νενήτων προκειμένου να παρουσιάσουν το κατόρθωμα της ανόδου της ομάδας στη Γ’ Εθνική αλλά και να πωλήσουν εισιτήρια και κάρτες σε Χιώτες κι επισκέπτες.  

Το «παρών» στην πρώτη ημέρα της έκθεσης που θα συνεχιστεί έως 4 Αυγούστου, έδωσαν ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, οι δύο Βουλευτές Αν. Μιχαηλίδης και Ν. Μηταράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης καθώς και ο πρόεδρος της ΕΜΧ Ε. Μονίαρος.  

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης έκλεισε με παρουσίαση χωρών από τη "Βοκαριά" Νενήτων

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ