26.11.2016 18:44

Κατεδαφίζουν τα πάντα: τώρα καταργούν και το ειδικό καθεστώς φορολόγησης των ναυτικών!

Θυσία στο βωμό προστασίας των προνοιακών επιδομάτων ετοιμάζεται να γίνει το ειδικό φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Προκειμένου να μην προχωρήσει σε περικοπές των προνοιακών επιδομάτων το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κατέθεσε, ως αντιπρόταση, περικοπές τεσσάρων φοροαπαλλαγών, συνολικού ύψους 180 εκ. ευρώ. Οι περικοπές αναμένεται να οριστικοποιηθούν στην αυριανή τηλεδιάσκεψη η οποία θα γίνει μεταξύ των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» οι φοροαπαλλαγές που θα κοπούν είναι το  επίδομα θέρμανσης, οι ιατρικές δαπάνες, η ειδική φορολόγηση των ναυτικών και ο μειωμένος κατά 1,5% μηνιαίος παρακρατούμενος φόρος μισθωτών υπηρεσιών. 

Η ειδική φορολόγηση των ναυτικών αφορά 27.318 άτομα και κοστίζει 91,2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. «Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες οι ναυτικοί θα ενταχθούν στην ενιαία φορολογική κλίμακα. Κι επειδή τα εισοδήματα τους είναι μεγάλα, θα πέσει βαρύτατος ο φορολογικός πέλεκυς», εκτιμά η φοροτεχνικός Αν. Χρυσούλη.

«Ο Θεός και η ψυχή τους. Κανένας πια δεν μπορεί να υπολογίσει σε ποιο ύψος θα φτάνει η απόδοση φόρου των ναυτικών. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο αφελληνισμού του στόλου», είναι η πρώτη αντίδραση του κ. Μιχ. Ατσίπαπα. Ο ίδιος εκτιμά ότι το χτύπημα στον κλάδο είναι τεράστιο και δεν κατανοεί πως είναι δυνατόν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να είναι τόσο επιδερμική.

 

 

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

«Συνεχίζουν τον πόλεμο εναντίον της Χίου»

Οι Συριζα / Ανελ συνεχίζουν τον πόλεμο εναντίον της Χίου! Μετά την κατάργηση του καθεστώτος ΦΠΑ, τις μεγάλες αστοχίες στο Μεταναστευτικό, την επικείμενη κατάργηση της αναγκαστικότητας της ΕΜΧ, τις καθυστερήσεις στα έργα υποδομών, την απένταξη έργων ΕΣΠΑ, τώρα διαβάζω θέλουν να καταργήσουν το καθεστώς φορολογίας των ναυτικών! Αντί να στηρίξουμε την επιστροφή των Ελλήνων στη θάλασσα, ουσιαστικά δημιουργούν τις συνθήκες για τον πλήρη αφελληνισμό των πληρωμάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ