7.1.2016 17:30

«Καταρρέει» το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρδαμύλων

Οι ελλείψεις και οι ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Πυροσβέστες στο κλιμάκιο των Καρδαμύλων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Μ. Βουρνούς με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του νησιού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Δήμαρχος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και τα κλιμάκια που υπάγονται σε αυτήν, εξαιτίας, κυρίως, της έλλειψης μόνιμου προσωπικού.

Ειδικότερα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρδαμύλων καλύπτει ολόκληρη τη βόρεια Χίο, μια μεγάλη και συχνά δύσβατη περιοχή. Η  υφιστάμενη δύναμη καλείται να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να καλυφθούν οι βάρδιες. Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χίου ενημέρωσε, με λεπτομέρειες, τον Δήμαρχο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρδαμύλων, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Χίου δεσμεύθηκε να μεταφέρει, άμεσα, με σχετική επιστολή του προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, το πρόβλημα το οποίο υπάρχει, ζητώντας, παράλληλα, την έγκριση ωρών νυχτερινών και εξαιρεσίμων στους υπαλλήλους πενταετούς υποχρέωσης και για τους χειμερινούς μήνες, στις περιπτώσεις εκείνες, που οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν.

Ο Μανώλης Βουρνούς δήλωσε ότι: «Είναι προς όφελος όλων μας και είναι μείζονος σημασίας κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων σε προσωπικό».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ