15.3.2017 17:34

Καταδικάζει η ΑΔΕΔΥ τις μεταθέσεις πυροσβεστών

Αντιτίθεται στις μεταθέσεις των Πυροσβεστών η ΑΔΕΔΥ και με ανακοίνωση της ζητά περαιτέρω ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και τα κλιμάκια της.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται:
«Σε μια περίοδο που οι κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης στη ζωή τους και στη ζωή των οικογενειών τους καθώς και τις επιδράσεις της προσφυγικής ροής των θυμάτων των πολέμων, που αυξάνουν οι ανάγκες σε πυροπροστασία ευαίσθητων περιοχών του νησιού, η
συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχωρά σε ακόμα μια πολιτική επιλογή, αφενός προκειμένου να εξυπηρετήσει το μονοπωλιακό όμιλο στον οποίο παραχώρησε- ξεπούλησε τα 14 αεροδρόμια της χώρας στέλνοντας του 103 πυροσβέστες , αφού τουςεκπαίδευσε στο «Σχολείο πυρασφάλειας αεροδρομίων» εκ των οποίων 4 από τη Χίονα πηγαίνουν στη Σάμο και αφετέρου να υποβαθμίζει την ήδη αποδυναμωμένηΠυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.
Η Χίος έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές. Να θυμηθούμε τις φωτιές του 2012, του 2016 με 131.341 και 18.000 στρέμματα αντίστοιχα . Να θυμηθούμε τους θυσιασθέντεςπυροσβέστες της Αμανής και των επιπτώσεων των πολυήμερων πυρκαγιών.
Κρατώντας τους πυροσβέστες σε εργασιακή ομηρία και τριχοτομημένο προσωπικό (μόνιμοι, πενταετούς θητείας, συμβασιούχους) και με συρρικνωμένες δαπάνες για την προστασία του πυροσβεστικού στόλου σε όλα αυτά προστίθενται και οι αυξανόμενες καθημερινές ανάγκες αφού επιπρόσθετα στηρίζουν τις προσφυγικές δομές της Σούδαςκαι του Χαλκειούς με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος χτυπιέται η συνδικαλιστική λειτουργία αφού μετατίθενται στη Σάμο ο πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Χίου καθώς και 2 πενταετής πυροσβέστες.
Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει αυτές τις πρακτικές που απαξιώνουν τους ανθρώπους- εργαζόμενους, που οδηγούν στην καταστροφή του κοινωνικού

πλούτου και απαιτεί την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.
Καμιά μετακίνηση εργαζομένου πυροσβέστη με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση.  Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των πενταετών. Ενίσχυση με πυροσβεστικά μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ