16.8.2012 14:41

Καρδιοχτύπησαν στις Καρυές (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

- ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 12:15 το μεσημέρι στην περιοχή των Καρυών και συγκεκριμένα στο δεύτερο σημείο εισόδου του χωριού, στη διασταύρωση με τον δρόμο που οδηγεί προς τα Αυγώνυμα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Π.Υ. Χίου, η οποία έσπευσε στο σημείο με 9 οχήματα και 20 άνδρες ενώ λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε ρίψεις και το Πυροσβεστικό Ελικόπτερο τύπου KAMOV που εδρεύει στο νησί.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από αγροτική έκταση δίπλα στον δρόμο, επεκτάθηκε γρήγορα στα τριγύρω χωράφια λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να κατακάψει, χαμηλή έκταση, πεύκα, κυπαρρίσια, ελιές και άλλα δέντρα.

Ευτυχώς λόγω της άμεσης κινητοποίησης των Πυροσβεστών, των εθελοντών της ομάδας «Ο» αλλά και των κατοίκων η πυρκαγιά περιορίστηκε με αποτέλεσμα στις 14:15 να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ το μέγεθος της καταστροφής δεν έχει γίνει γνωστό.

Ωστόσο οι ίδιοι οι κάτοικοι μιλώντας στον «π» έκαναν λόγω για εμπρηστική ενέργεια αφού όπως ανέφεραν πέρυσι στο ίδιο σημείο είχαν εκδηλωθεί 4 συνολικά πυρκαγιές. 

TO BINTEO ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ