31.10.2014 20:39

Κάμερες αντίμετρο στα συνεχή τροχαία [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν

Στη γνωστή μέθοδο της τοποθέτησης ειδικών καμερών καταγραφής ταχύτητας και συνεπώς των παραβατών οδηγείται η Τροχαία Χίου μετά τα αλλεπάλληλα τροχαία δυστυχήματα που έχουν στοιχήσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 6 συμπολίτες.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τροχαίας Χίου Δ. Αυγερινό οι κάμερες τύπου λέιζερ θα τοποθετηθούν σε αρκετά σημεία του δημοτικού και εθνικού δικτύου ώστε αφενός να υπάρχει ο φόβος του τσουχτερού προστίμου, αφετέρου οι ασυνείδητοι οδηγοί να μην υπερβαίνουν τα ήδη αναγραφόμενα όρια ταχύτητας.

Αρχικά οι κάμερες θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία:

  • Περιφερειακή οδό Χίου- Αυγωνύμων συνεπώς θα ελέγχεται και ο περιφερειακός της πόλης
  • Οδό Ιωάννου Χρήστου – παράλληλη με την Λεωφόρο Ενώσεως
  • Οδό Καλουτά στα Ταμπάκικα
  • Βροντάδος από δημαρχείο μέχρι και Δασκαλόπετρα

Όπως είπε ο κ. Αυγερινός η κάθε κάμερα στοιχίζει περί τις 30.000 ευρώ και χρησιμοποιεί σύστημα λέιζερ. Αυτό σημαίνει ότι θέτοντας για παράδειγμα στο μηχανισμό της κάμερας ως όριο ταχύτητας τα 70 χιλιόμετρα, αυτή θα φωτογραφίζει μόνο όσα οχήματα κινούνται πάνω από αυτή την ταχύτητα.

Η φωτογραφία από την παράβαση μαζί με το πρόστιμο θα αποστέλλονται στον παραβάτη εντός 3 ημερών.

Εκτός αυτού με την τοποθέτηση ειδικών κλωβών οι κάμερες θα μπορούν να αλλάζουν θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς κανείς να γνωρίζει σε ποιες περιοχές λειτουργούν.

Προκειμένου αυτό να γίνει εφικτό θα πρέπει να υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας ώστε εκτός από τη χρηματοδότηση της κάμερας να χρηματοδοτηθεί και μελέτη για την βελτίωση των προβληματικών σημείων του οδικού χάρτη του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ