7.7.2023 18:18

Καλοκαίρι σημαίνει ανακύκλωση

Το καλοκαίρι ήταν ανέκαθεν η κατ’ εξοχήν εποχή των διακοπών, για λίγες ημέρες μακριά από τη δουλειά και το άγχος της καθημερινής ζωής. Δυστυχώς όμως είναι και η εποχή με τη λιγότερη φροντίδα για το περιβάλλον. 

Η ανακύκλωση είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να προστατεύσουμε το περιβάλλον!

Ανακυκλώνω γιατί:

  • περιορίζω τον όγκο των απορριμμάτων
  • χρειάζομαι λιγότερη γη για υγειονομική ταφή
  • εξοικονομώ πολύτιμες πρώτες ύλες (πολλές από τις οποίες είναι εισαγόμενες ή απλά η εύρεσή τους δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα (κόψιμο δέντρων, εξόρυξη υλικών κλπ)
  • εξοικονομώ ενέργεια
  • μειώνω τη ρύπανση που δημιουργείται κατά τη διαδικασία επεξεργασίας

Με τη συστηματική συνεργασία του Δήμου Χίου και της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ ΑΕ, η ανακύκλωση κατέστη καθημερινή πράξη ευθύνης. Ας είναι αυτό το καλοκαίρι η ευκαιρία μας να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας σε αυτή την προσπάθεια!

Τί Ανακυκλώνουμε:

  • Συσκευασίες από αλουμίνιο (π.χ. αναψυκτικά, κονσέρβες κ.ά.)
  • Συσκευασίες από λευκοσίδηρο (π.χ. γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές κ.ά.)
  • Συσκευασίες από πλαστικό (π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σακούλες κ.ά.)
  • Συσκευασίες από γυαλί (π.χ. μπουκάλια και βαζάκια από χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.)
  • Συσκευασίες από χαρτί και χαρτοκιβώτια (π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, κ.ά.)

Πώς Ανακυκλώνουμε:

Τόσο στους μπλε μεγάλους κάδους όσο και στους μικρούς χρωματιστούς που είναι τοποθετημένοι στο νησί, ακολουθούμε τις οδηγίες που είναι τοποθετημένες πάνω τους και εφαρμόζουμε “Διαλογή στην Πηγή”. Δηλαδή διαχωρισμό διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων στο σημείο της παραγωγής τους με σκοπό τη ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωσή τους.

Παρακαλούμε για την εμπλοκή του καθενός μας στη διαλογή των υλικών σε όποιο σημείο αυτά παράγονται, με στόχο να έχουμε αποδοτικότερη ανακύκλωσή.

Τέλος, σε όλους εσάς που ανακυκλώνετε τα υλικά που δεν χρησιμοποιείτε. Σε εσάς που παρακινείτε και τους υπόλοιπους να σας ακολουθήσουν στον δρόμο αυτό. Θεωρείστε οι καλύτεροι infuencers περιβάλλοντος και είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς. Μας δίνετε ελπίδα ότι το μέλλον τον παιδιών μας θα είναι καλύτερο και σίγουρα πιο καθαρό!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ