29.11.2023 11:34

Κάλεσμα Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων για συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υγεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί όλους τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας, από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Χίου, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση 11:30πμ στην πλατεία Βουνακίου.

Η κινητοποίησή μας είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα αυτή έξω από του Υπουργείο Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπουργείο και κυβέρνηση, ενώ τους μεταφέρθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας των νησιών εκείνοι δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα. Και ο λόγος είναι ότι αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές και εμείς από την άλλη δικούς μας ανθρώπους να χάνονται.

Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας την γνωρίζουμε πολύ καλά. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα έχουν βάλει το χεράκι τους για τα σημερινά χάλια, με την κυβέρνηση της ΝΔ βέβαια να έχει ξεσαλώσει δίνοντας τα πάντα στους ιδιώτες. Τώρα μάλιστα σειρά έχει το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείου τους (ΣΕΣΝΟΧ), «η ανάθεση της ακτινοδιαγνωστικής επιμελητείας του τμήματος στις ώρες των εφημεριών σε ιατρική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα σηματοδοτεί την παραπέρα υποβάθμιση, αφού το ακτινολογικό τμήμα ωθείται σταδιακά να βάλει «λουκέτο» σε μια σειρά από καίριες λειτουργίες του».

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους στους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας, για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Μαζικά δυναμικά αγωνιστικά. Μπαίνουμε μπροστά διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΦΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

·ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ - ΕΚΑΒ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

·ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

·ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

·ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

·ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ