24.8.2016 14:27

Και οι δοκιμές συνεχίζονται…

ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΡΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στο στάδιο των δοκιμών βρίσκεται ακόμη ο Δήμος Χίου αναφορικά με τις διαβάσεις πεζών και τη διαγράμμιση των ορίων του δρόμου στο κέντρο της πόλης. Τα συνεργεία του Δήμου εδώ και καιρό εφαρμόζουν στην άσφαλτο νέα υλικά και όπως όλα δείχνουν δεν απέχουν πολύ από το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

«Η νέα μπογιά έδειξε ότι μπορεί εφαρμοστεί στο οδόστρωμα. Σε αυτή προσθέσαμε αδιάβροχο και σκληροποιητικό υλικό με αποτέλεσμα ακόμα και όταν λερώνεται η μπογιά να καθαρίζει με ένα απλό πλύσιμο από την Υπηρεσία Καθαριότητας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής.

Όπως βέβαια προσέθεσε, οι δοκιμές θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου με νέα υλικά που θα κοστίσουν στον Δήμο από 50 μέχρι 100 ευρώ και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το βάψιμο στο κέντρο της πόλης.

Αντίθετη εικόνα στην προκυμαία

Και μπορεί ο Δήμος να σκέφτηκε αυτή τη φορά ότι θα πρέπει να αλλάξει τακτική με τις διαβάσεις, αυτό όμως δεν συνέβη και με το Λιμενικό Ταμείο που είχε την ιδέα να προχωρήσει σε διαγραμμίσεις σε ώρα αιχμής με αποτέλεσμα, μετά από λίγες ώρες αυτές να είναι ανύπαρκτες.

Σκέψεις για το Νοσοκομείο

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην πόλη, λίγο πιο έξω και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νοσοκομείου, οι λωρίδες επιβράδυνσης της κυκλοφορίας φαίνεται ότι δεν αποδίδουν αφού ελάχιστοι οδηγοί μειώνουν ταχύτητα όταν πλησιάζουν την πύλη εισόδου- εξόδου του «Σκυλίτσειου».

Αναποτελεσματική κρίνει την εφαρμογή του μέτρου και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής που μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν πολύ περισσότερες λωρίδες επιβράδυνσης ώστε ο οδηγός να κατανοεί από το τράνταγμα ότι πλησιάζει σε επικίνδυνη περιοχή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ