20.10.2014 10:57

Και η ΔΕΗ φοβέρα θέλει

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ένα βήμα πίσω έκανε η ΔΕΗ, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος της πρόθεσης της να μειώσει  σε μια τις ημέρες λειτουργίας του Ταμείου στο κτίριο της διοίκησης. Μετά από την πίεση που άσκησε και το Εργατικό Κέντρο ορμώμενο από το δημοσίευμα μας, η Διεύθυνση Πωλήσεων Νήσων αποφάσισε να παρατείνει το καθεστώς και να αυξήσει σε δύο τις ημέρες λειτουργίας έως και τις 31/12/2012. Στη συνέχεια το θέμα θα επανεξετασθεί χωρίς να είναι τίποτα δεδομένο προς το παρόν.

Η υπεύθυνη της Διεύθυνσης Πωλήσεων Χίου Βάγια Κοσμά γνωστοποιεί ότι το ταμείο θα δέχεται τους καταναλωτές κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

«Όσο η εταιρεία δεν προσλαμβάνει κόσμο, θα υπολειτουργούμε. Είναι αδύνατον να λειτουργήσουμε καλύτερα. Δεν μπορούμε. Η υπηρεσία έχει αποψιλωθεί από υπαλλήλους, ανθρώπινα δεν είναι δυνατόν να δουλέψουμε περισσότερο και αποδοτικότερα».

Επισημαίνει όμως ότι οι καταναλωτές διαμαρτύρονται αδικαιολόγητα, αφού θα μπορούν να εξυπηρετούνται όπως πάντα από τα συμβεβλημένα ιδιωτικά πρακτορεία, τα ΕΛΤΑ και τις τράπεζες.

«Μην είμαστε υπερβολικοί, το μισό ευρώ που καταβάλλουν στους συνεργαζόμενους φορείς, το δίνουν και τώρα ερχόμενοι στη ΔΕΗ. Κανένας δεν έρχεται πετώντας. Αυτοκίνητα, μηχανές και λεωφορεία χρησιμοποιούν και πληρώνουν.

Τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Χωρίς να ξέρουμε τι θα αποφασίσει να κάνει η εταιρεία από την 1η Ιανουαρίου του 2015, πιστεύω ότι η διαδικασία θα τηρείται ομαλά».

Προσπαθούμε

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου ο πρόεδρος του Κώστας Λίνας θεωρεί θετική την εξέλιξη και δηλώνει ότι και στη συνέχεια θα πιέσουν για να διασφαλίσουν όσο και όπως μπορούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Δουλεύουμε αθόρυβα, αποδεικνύουμε ότι προσπαθούμε να παράγουμε έργο σε όλους τους τομείς που αφορούν τους εργαζόμενους».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ