28.12.2016 12:50

Ήταν ελάχιστοι, τσακώθηκαν και μεταξύ τους

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Σε μία απλή παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Δημάρχου Μ. Βουρνού αρκέστηκαν οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων στον Δήμου για συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΠΟΕ- ΟΤΑ από τις 7 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Κύριο αίτημα των εργαζομένων ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων τους και η παραμονή των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν αφενός να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται και αφετέρου να μην  απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει, , ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

Η μικρή πάντως συμμετοχή δεν στάθηκε εμπόδιο προκειμένου να εκφραστεί δημόσια η διαφωνία μεταξύ του τοπικού συλλόγου εργαζομένων στον Δήμο και της ΑΔΕΔΥ, με τον Γ. Αμπαζή να κατηγορεί την ΠΟΕ- ΟΤΑ για ξεπούλημα του αγώνα και διγλωσσία σε ότι αφορά στο μέλλον των συμβασιούχων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ