22.12.2014 16:54

Ιατρική έφοδος στις Οινούσσες

22 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

123 κατοίκους Οινουσσών εξέτασαν συνολικά οι γιατροί μέλη του ιατρικού και οδοντιατρικού συλλόγου Χίου που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Μητρόπολης βρέθηκαν το Σάββατο στο γειτονικό νησί, με σκάφος του λιμενικού και λειτούργησαν το ιατρείο του νησιού.

22 εθελοντές γιατροί πραγματοποίησαν 123 κλινικές εκτιμήσεις σε ενήλικες και 30 σε παιδιά. Οι Αιγνουσιώτες εξετάστηκαν από ιατρούς των ειδικοτήτων (Παθολόγος, Καρδιολόγος, Οφθαλμίατρος, Ορθοπαιδικός, Πνευμονολόγος, Ω.Ρ.Λ., Ενδοκρινολόγος, Δερματολόγος, Αγγειοχειρουργός, Γυναικολόγος, Ουρολόγος, Οδοντίατρος, Παιδίατρος) και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και παρακλινικές εξετάσεις (ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, βυθοσκόπηση, τονομέτρηση).

Η εθελοντική δράση των 5 Οδοντιάτρων που συμμετείχαν στο κλιμάκιο είχε ως στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των μαθητών του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου σε θέματα που αφορούν στην προστασία και προαγωγή της στοματικής υγείας. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε πλήρης οδοντοστοματολογικός έλεγχος, φθορίωση των δοντιών στους μαθητές του Δημοτικού και παροχή εκπαιδευτικών φυλλαδίων, οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας.

«Η ανωτέρω κοινωνική προσφορά των Υγειονομικών Συλλόγων του νησιού μας ήταν ένα μέτρο προληπτικού χαρακτήρα που συνέβαλλε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων των Οινουσσών για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής ιατρικής καθοδήγησης. Η προσπάθειά μας στηρίζεται άμεσα στην αυξημένη ευαισθησία των συναδέλφων μας με την ενεργό συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, επισημαίνοντας, ότι σε κρίσιμες εποχές αναδύονται αξίες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η προσφορά» αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση του ιατρικού και του οδοντιατρικού συλλόγου Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ