5.12.2016 15:08

Η τεχνολογία στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «SEATRAC» ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Ένα καινοτόμο σύστημα που θα διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβαση των συμπολιτών μας με αναπηρία στις παραλίες του νησιού αναμένεται να προμηθευτεί ο Δήμος Χίου στο προσεχές διάστημα. Πρόκειται για το «Seatrac» ένα σύστημα που διαθέτουν ελάχιστοι δήμοι στην Ελλάδα και το οποίο βοηθάει τα Α.με.Α. να μπουν στη θάλασσα μαζί με το αναπηρικό τους αμαξίδιο και χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου.

Το «Seatrac» μαζί με τα δύο αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης που αγοράστηκαν πρόσφατα, θα είναι διαθέσιμα από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό των παραλιών που προμηθεύεται η Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου Α.Ε..

 Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραμανή το σύστημα για την κάθε παραλία κοστίζει περί τις 35.000 ευρώ χωρίς επί του παρόντος να έχει αποφασιστεί σε ποιες παραλίες θα τοποθετηθεί ο νέος εξοπλισμός. Γι’ αυτό το σκοπό υπεύθυνος της κατασκευάστριας εταιρίας θα βρεθεί στη Χίο με σκοπό να προτείνει τα πιθανά κατάλληλα σημεία για την τοποθέτηση του «Seatrac».

«Το σύστημα που θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα της εταιρίας, έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Α.με.Α.. Συνεχώς προχωράμε σε βελτιώσεις. Έχουμε προμηθευτεί καροτσάκια για τις παραλίες και το Τελωνείο, βελτιώνουμε συνεχώς την προσβασιμότητα σε κτίρια της πόλης και αυξάνουμε τις θέσεις στάθμευσης», ανέφερε ο Γ. Καραμανής στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ