18.2.2016 16:33

«Η Τέχνη της Καινοτομίας και η Μαγεία της Οικονομίας»

ΑΡ. ΣΑΜΙΤΑΣ«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΧΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥ»

Με την διαπίστωση ότι οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές καινοτομίες έχουν πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Δ/ντης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA του Παν. Αιγαίου, Αρ.  Σάμιτας, επισήμανε την σημασία που έχει η καινοτομία στην εξέλιξη των επιχειρήσεων. « Μέσα στην κρίση έχουμε σπουδαία παραδείγματα επιχειρηματικής καινοτομίας. Όταν έχεις πρόβλημα ψάχνεις λύσεις και δη καινοτόμες. Όταν όλα πάνε καλά δεν αναζητείς το καινούργιο», είπε ο Δ/ντης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA στην συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε με αφορμή την ημερίδα για την Καινοτομία  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο μάγος της καινοτομίας στη Χίο

Στόχος της ημερίδας με τίτλο «Η Τέχνη της Καινοτομίας και η Μαγεία της Οικονομίας» είναι η ανάδειξη της καινοτομίας και των πρακτικών εφαρμογών της ως σημαντική προοπτική απασχόλησης, η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και η ενθάρρυνση στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης. «Αξίζει τον κόπο να παρευρεθείτε στην ημερίδα για να ακούσετε τον μάγο της καινοτομίας Ντίμη Μιχαηλίδη να χρησιμοποιεί τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα και να ξετυλίγει στο κοινό τις πλούσιες γνώσεις του. Επίσης θα μετέχει και ο Ευάγγελος Παπακωνσταντίνου που είναι νομικός σύμβουλος εξειδικευμένος σε ζητήματα ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων», ανέφερε ο Αρ. Σάμιτας.

Το Πανεπιστήμιο «κοντά» στον Εμπορικό και Επιχειρηματικό κόσμο του νησιού

Ο Αριστείδης Σάμιτας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο  που διαδραματίζει το Πανεπιστήμιο στα επιχειρηματικά δρώμενα του νησιού. « Πολύ συχνά επιχειρηματίες μας ζητούν συμβουλές και τους ενημερώνουμε για διάφορα τρέχοντα ζητήματα της οικονομίας. Προσπαθούμε γενικότερα να συμβάλλουμε με τις γνώσεις μας στην επιχειρηματική εξέλιξη των Χιωτών. Για αυτό εξάλλου διοργανώνουμε και συχνά ενημερωτικές συναντήσεις και ημερίδες», κατέληξε ο Αρ. Σάμιτας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ