12.1.2015 12:34

Η μπίλια έκατσε στο ακίνητο Μπελλέ

ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Η αγορά του ακινήτου Μπελλέ στη Μιχ. Λιβανού, θα προταθεί από τον Δήμο Χίου για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, δήλωσε στον "π" ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 Το ακίνητο Μπελλέ επέλεξε τελικά ο Δήμος Χίου, αφού ήταν και το μοναδικό που απέμεινε μετά την αποχώρηση του κ. Βαρριά. Μέχρι και την Παρασκευή γίνονταν οι διεργασίες μεταξύ των ιδιοκτητών που απέμειναν δυο τον αριθμό με τον δεύτερο να αποχωρεί τελικά αφήνοντας ως μοναδικό ακίνητο εκείνο της Μιχ. Λιβανού.

"Πρόκειται για το ακίνητο στη Μ. Λιβανού. Η αξία του υπολογίζεται στις 402.000 ευρώ και αν κι εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση της αγοράς του από το Πράσινο Ταμείο, θα χρησιμοποιηθεί για τις ς ανάγκες του Δήμου" δήλωσε στον "π" ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης.

Το κτίριο καταλαμβάνει έκταση περίπου 300 τ.μ και είναι διώροφο ενώ το γεγονός ότι είναι στην καρδιά της πόλης, αναδεικνύει κι  άλλο την αξία του εφόσον φιλοξενηθούν εκεί δημοτικές υπηρεσίες και δράσεις.

Δημοτικό Συμβούλιο

Την απόφαση επικυρώνει σήμερα με συνεδρίαση του το Δημοτικό συμβούλιο, ή συνεδριάζοντας εκτάκτως ή σε συνεννόηση όλων των συμβούλων ενώ παράλληλα θα συζητηθεί το θέμα και στην Οικονομική Επιτροπή, σήμερα το μεσημέρι.

Αν κι εφόσον

Να σημειωθεί ότι η έγκριση της χρηματοδότησης της αγορά τους κτιρίου είναι μόλις το ένα σκέλος της διαδικασίας η οποία είναι δύσκολη κι έχει μεγάλο ανταγωνισμό. "Δεν ξέρουμε αν θα εγκριθούμε. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, οι προτάσεις σε όλη την Ελλάδα αξιολογούνται και συνολικά η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 3.430.000€. Γι αυτό η πρόταση μας πρέπει αν είναι επαρκής και πλήρης". αναφέρει ο κ. Γδύσης.

Κι άλλο ψάξιμο

Με δεδομένη την ένταξη στο Πράσινο Ταμείο, το κτίριο απλώς αλλάζει χέρια και η Δημοτική αρχή ξεκινά την αναζήτηση άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος για την επισκευή και αναπαλαίωση του κτιρίου. "Το πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί μόνο την αγορά. Μετά θα πρέπει αν ψάξουμε άλλο πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτεί την επισκευή μέχρι την τελική ολοκλήρωση και παράδοση προς χρήση τους κτιρίου, για τις ανάγκες των δημοτών".

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ