8.12.2016 15:24

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να νομοθετήσει για τον ρουκετοπόλεμο»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Στην Αστυνομία αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Χίου ρίχνει το μπαλάκι της διεξαγωγής του Ρουκετοπόλεμου το Υπ. Προστασίας του «π». Στην απάντηση που έδωσε στο ερώτημα του Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, ο υπουργός Ν. Τόσκας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «η Αστυνομία είναι αρμόδια για την άσκησης της αστυνομικής κρατικής ασφάλειας, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες και το νόμο περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας για το αν το Υπουργείο θα νομιμοποιήσει- θωρακίσει τον Ρουκετοπόλεμο και κάτω από ποιο καθεστώς ο κ. Τόσκας αναφέρει ότι: «τελεί υπό επεξεργασία το θέμα της καύσης των βεγγαλικών κατά τη διάρκεια του Αγίου Πάσχα στους χώρους πέριξ των Ιερών Ναών και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των εκάστοτε, ανά την επικράτεια, Ιερών Μητροπόλεων».

Η απάντηση Μηταράκη

«Η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να νομοθετήσει για τον ρουκετοπόλεμο. Δεν ενδιαφέρεται για την θεσμική θωράκιση ενός εθίμου που έχει τις ρίζες του στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Και όσα ανέφερε στη Βουλή όταν αρνήθηκε να προωθήσει την τροπολογία που είχα καταθέσει - ότι θα φέρει δική της ρύθμιση - αποδεικνύονται γράμμα κενού περιεχομένου», ήταν το σχόλιο το Ν. Μηταράκη

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ