2.2.2017 15:16

Η κρίση γονάτισε πολίτες και σύστημα [ΒΙΝΤΕΟ]

• ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μετ’ εμποδίων και εκατοντάδων παραπόνων ξεκίνησε η διαδικασία των αιτήσεων για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία στα ΚΕΠ, όπου από την Τετάρτη το πρωί έσπευσαν εκατοντάδες συμπολίτες μας για να κάνουν αίτηση για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης χωρίς τελικά να καταφέρουν τίποτα.

Το σύστημα των ΚΕΠ εμφάνισε τεχνικά προβλήματα, όπως και ο ειδικός ιστότοπος (www.keaprogram.gr) που έχει δημιουργηθεί για το ΚΕΑ και ο οποίος ανά διαστήματα τίθεται εκτός λειτουργίας, λόγω φόρτου του δικτύου.«Την Τετάρτη από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και με τον κόσμο να προσέρχεται όλες τις ώρες καταφέραμε να αποστείλουμε μόλις μια αίτηση. Το σύστημα έχει πέσει, είναι εκτός λειτουργίας. Είναι τόσο το ενδιαφέρον του κόσμου, που το έχει «γονατίσει» αναφέρει στον ‘π’ η προϊσταμένη του ΚΕΠ Χίου Λ. Λύκου.

Αυξημένο το ενδιαφέρον

Ο ένας μετά τον άλλο συμπολίτες μας όλων των ηλικιών άνεργοι, συνταξιούχοι, έσπευσαν από την Τετάρτη να συμπληρώσουν την αίτηση αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να ενημερωθούν από τους υπαλλήλους για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται. Κι εδώ αρχίζει άλλος ένας Γολγοθάς. Οι περισσότεροι ακόμη και άνεργοι δεν δικαιούνται το επίδομα γιατί «φιλοξενούνται» σε σπίτια των γονιών τους και το ίδιο συμβαίνει και με τους συνταξιούχους που εμφανίζονται φιλοξενούμενοι στα σπίτια των παιδιών τους. «Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των παντρεμένων νέων ζευγαριών με παιδιά που μένουν ακόμη με τους δικούς τους, λόγω ανεργίας», σχολίασε η κ. Λύκου καταλήγοντας «με το νέο σύστημα αποκλείονται πάρα πολύ ακόμη κι  όσοι είναι δικαιούχοι στο κοινωνικό παντοπωλείο, ή ήταν δικαιούχοι της κάρτας αλληλεγγύης ακόμη και αν είναι άνεργοι, ή αν είναι άστεγοι, χρειάζονται σχετική πιστοποίηση. Θα μείνουν πολλοί εκτός επιδόματος».

Οι αιτήσεις

Σημειώνεται ότι αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των δήμων και των ΚΕΠ των δήμων ή απευθείας από τους αιτούντες, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Και εκνευρισμός

«Υπάρχει και ο εκνευρισμός ειδικά όταν τους λέμε το τι ζητούν και όταν ανακαλύπτουμε πως παρότι είναι στα οικονομικά όρια που βάζει η διάταξη, αποκλείονται για άλλους λόγους τότε η απογοήτευση γίνεται εκνευρισμός. Εξυπηρετούμε τους πάντες. Δεν πάμε όπως στην Αθήνα με αριθμούς ΑΦΜ, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος, όταν διορθωθεί το σύστημα θα μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους κανονικά» κατέληξε η κ. Λύκου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ