8.6.2016 8:55

Η ιστορία - δυστυχώς - επαναλαμβάνεται

Νέα συγκέντρωση σήμερα στις 7, στην Πλατεία Βουνακίου, την ώρα δηλαδή που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, πυροδότησαν τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν στη Σούδα το απόγευμα της Δευτέρας.

Από το βράδυ της Τρίτης, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που οργανώθηκε η πρώτη συγκέντρωση τον Απρίλη που κατέληξε στα γνωστά έκτροπα του λιμανιού, διακινείται αφίσα που καλεί την τοπική κοινωνία να πει "όχι" στην "κατάληψη του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες".

Η ιστορία είναι γνωστή, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε, πολύ περισσότερο η ίδια η Αστυνομία που σήμερα καλείται να περιφρουρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ως το κορυφαίο συλλογικό όργανο που λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον του νησιού.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να διασφαλίσει και την σωματική ακεραιότητα όσων ατόμων διαμένουν στη Σούδα, από θερμόαιμους, αφού είναι προφανές ότι ζητούν αυτό το οποίο ζητά και η πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας, να φύγουν από το νησί.

Η κυβερνητική αδράνεια, αλλά και η καθυστέρηση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων ασύλου εξαιτίας του αποκλεισμού του δρόμου προς τη ΒΙ.ΑΛ., αφού δεν μπορούσαν να εισέλθουν τα κοντέινερ που θα στέγαζαν την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου, είναι τα αίτια της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στο νησί.

Ας μη γίνει η σημερινή ημέρα, ακόμα μία αφορμή για δυσάρεστες αναφορές στο νησί μας και τους κατοίκους του. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ