11.11.2015 14:32

«Η Χριστιανοσύνη πιο αναγκαία από ποτέ» [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, Η ΑΝΩΝΑΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΧΙΟΥ

Με την ανώτατη διάκριση της Χιακής Εκκλησίας, παρασημοφορήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Χίο ανήμερα της 103ης επετείου από την απελευθέρωση της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό.

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσία πλήθους πιστών σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Τ. Κουίκ και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Β. Μεϊμαράκη ο Μητροπολίτης Χίου αναφέρθηκε στους λόγους που τιμάται ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας από την τοπική εκκλησία ενώ μεταξύ άλλων του προσέφερε μία κασετίνα με την Καινή Διαθήκη, την ελληνική σημαία καθώς και χόρτα από τη Μαύρη Ράχη των Ψαρών.

Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε στη σημασία της Χριστιανοσύνης που όπως είπε: «Σε μία περίοδο που οι αξίες δοκιμάζονται, αυτή δίνει το νόημα της υπόστασης του ανθρώπου. Η Χριστιανονύνη μας διδάσκει αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη σήμερα από ποτέ άλλοτε. Μας διδάσκει την αγάπη, την αλληλεγγύη, την αδελφοσύνη, την συμπαράσταση στον συνάνθρωπο».

Της παρασημοφόρησης προηγήθηκε λαμπρή πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Χίου, Μεσσηνίας και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ