21.8.2014 18:02

Η Χίος υπό το φόβο του ΣΔΟΕ

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ανησυχία εκνευρισμό και νευρικότητα έχει προκαλέσει στην τοπική αγορά η καθημερινή σχεδόν παρουσία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ και της τοπικής εφορίας που πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα είδη επαγγελματιών αλλά και στους πολίτες όχι μόνο στην πόλη αλλά και στα χωριά, όπως σημειώνουν επαγγελματίες. «Καθημερινά παρατηρούμε όλοι μας ελέγχους του ΣΔΟΕ στον δρόμο,

με πολλαπλές αλλαγές σημείων ελέγχων, διασκορπισμένοι, με κάλυψη - απόκρυψη (όπως στον στρατό!) πίσω από δέντρα – γωνίες, με οχήματα να παρακολουθούν επαγγελματικά αυτοκίνητα, με μηχανάκι επίσης... να παρακολουθούν, να σταματούν και να ενοχλούν τους τουρίστες και τους ανθρώπους που αγοράζουν προϊόντα  από επιχειρήσεις, λες και είμαστε σε μία εμπόλεμη ζώνη... και όλα αυτά σε χωριά, δημοτικές κοινότητες ενός επαρχιακού ακριτικού νησιού» σημειώνουν οι επαγγελματίες που βλέπουν τον έλεγχο και πάλι σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι τους την ώρα που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους».

Από την άλλη ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Χίου Κ. Ραπίτης παραδέχθηκε την εντατικοποίηση των ελέγχων από τοπικά και εκ Μυτιλήνης ορμώμενο κλιμάκια αλλά υποστήριξε πως οι συχνοί έλεγχοι γίνονται κατ΄ εντολή του υπουργείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ