5.3.2015 17:52

Η Χίος στην αγορά της Θεσσαλονίκης

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Χίου απέναντι στις άλλες τουριστικές περιοχές είναι ακριβώς το ότι αποτελεί ένα νησί που τα συνδυάζει όλα, φυσικό περιβάλλον εκκλησίες αξιοθέατα, νυχτερινή ζωή, ήλιο θάλασσα και ότι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας επισκέπτης.

Αυτό που δυστυχώς το γνωρίζουμε μεταξύ μας έρχεται να αναδείξει εκτός συνόρων ένα τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης που έχει βάλει στόχο του να προωθήσει τη Χίο στην πελατεία του στη Β. Ελλάδα.

Τα πακέτα

Το τουριστικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, Τita Τravel διοργανώνει περιπατητικές εκδρομές στο νησί μας από τον Απρίλη και όλο το μήνα συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του Πάσχα εκμεταλλευόμενο προφανώς την καθημερινή σύνδεση της Χίου με τη Θεσσαλονίκη μέσω Astra. Τα πακέτα για τον θρησκευτικό τουρισμό αφορούν επισκέψεις στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Χίου και πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ενώ οι πεζοπορικές εκδρομές προγραμματίζονται είτε τετραήμερες είτε ακόμη και 7ήμερες με περπάτημα σε όλα τα μονοπάτια της Χίου, στο Πεληναίο, στο φαράγγι των Καμπιών, στην ελληνόστρατα κ.λπ.

Σύμπτωση ή όχι;

Πίσω από την οργάνωση των «πακέτων» βρίσκεται η Χιώτισσα πλέον αφού διαμένει μόνιμα στο νησί μας Σοφία Ταζόγλου, που μαζί με τη θεία της διαχειρίζονται το πρακτορείο. «Η Χίος είναι γνωστή, δεν πουλάμε στη Β. Ελλάδα ένα άγνωστο προορισμό κι αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο μας. Υπάρχει ενδιαφέρον αν κι είμαστε ακόμη στην αρχή, στην προώθηση του προϊόντος. Τα εισιτήρια είναι λίγο ακριβά αλλά το ότι υπάρχει πλέον καθημερινή πρόσβαση είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο που μας διευκολύνει», δήλωσε στον «π» η κ. Ταζόγλου.

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η ίδια δηλώνει αισιόδοξη για το εγχείρημα αυτό και για τα δυο είδη τουριστικών πακέτων. «Ο στόχος είναι να πραγματοποιούνται εκδρομές όλο τον χρόνο. Στις πεζοπορικές εκδρομές μεγαλύτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι νέοι, οι πεζοπορικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι κ.λπ , αλλά γενικότερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Στον θρησκευτικό τουρισμό, το γραφείο μας έχει χρόνια εμπειρίας με οργάνωση ταξιδιών στους Άγιους τόπους, οπότε έχουμε έτοιμη πελατεία, και εκτός από το Πάσχα προγραμματίζουμε εκδρομές της Αγ. Μαρκέλλας, τον 15Αύγουστο αλλά και όλο τον χρόνο. Η Χίος προσφέρεται.»

Η κ. Ταζόγλου καταθέτει ότι σημαντική βοήθεια έλαβε από το γραφείο τουρισμού της Περιφέρειας από όπου και προμηθεύτηκε έντυπο υλικό και ότι άλλο χρειάζονταν για την οργάνωση και το σχεδιασμό της καμπάνιας της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ