30.5.2012 9:08

Η διάνοιξη κατάπιε το νερό;

• ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΙΟΥ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

 
Τελειωμό φαίνεται ότι δεν έχουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από το έργο της διάνοιξης στην εθνική οδό Χίου – Καρδαμύλων αφού αυτή τη φορά φαίνεται ότι επηρέασαν τον υδροφόρο ορίζοντα της πηγής του Δελφινιού με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η ποσότητα του νερού της πηγής.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στον «π», οι ανατινάξεις του βουνού με δυναμίτιδα φαίνεται ότι είχαν ως αποτέλεσμα τον επηρεασμό των υπογείων ποσοτήτων νερού και στη συνέχεια την εμφανή μείωσή τους.
Το συμβάν επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχ. Φυτούσης μιλώντας στον «π», τονίζοντας ότι η μείωση στην ποσότητα του νερού του Δελφινιού είναι μεν διακριτή με το μάτι, όχι όμως ικανή για να δημιουργήσει πρόβλημα στην τροφοδοσία της πόλης με το νερό της περιοχής.
«Μειώθηκε η ποσότητα, έφτιαξε η ποιότητα!»
«Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη γεώτρηση μου έχουν αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί μείωση νερού έχει όμως από την άλλη καλυτέρευση η ποιότητα του νερού της γεώτρησης. Σε κάθε περίπτωση όμως και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να απαντήσω σε τι ποσοστό έχει μειωθεί ή αν έχει φτιάξει και κατά πόσο η ποιότητα του νερού.
Κανένας μελετητής μέχρι στιγμής δεν είχε καταγράψει στατιστικά για την πηγή του Δελφινιού με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουν συγκριτικά στοιχεία.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή τη στιγμή το Δελφίνι αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πηγή στο νησί. Εμείς εκμεταλλευόμαστε σχεδόν το 1/5 από τις ποσότητες του νερού που παράγει η πηγή. Έτσι αυτή η μείωση δεν μας αγγίζει καθόλου, αλλά το πιο σημαντικό δεν μας επηρεάζει στο να συνεχίζουμε να υδροδοτούμε τους πολίτες με νερό, στις ποσότητες που δίναμε και πριν», τόνισε απαντώντας για το θέμα ο κ. Φυτούσης.
Να υπάρξουν απαντήσεις
Πόσες φορές ζητήσαμε από τους επιβλέποντες του έργου να δώσουν πειστικές εξηγήσεις και να περιγράψουν με λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει στο έργο, ούτε και εμείς πλέον θυμόμαστε. Υπάρχουν επιβλέποντες κ. Γανιάρη;  Ποιοι είναι και ποιος θα μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει; Αναλαμβάνεται εσείς την ευθύνη για όσα συμβαίνουν;
Σε διαφορετική περίπτωση «κρυφτούλι» με τα προβλήματα δεν μπορεί να αντέξει άλλο ο τόπος.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ