23.5.2012 10:51

Η Αστυνομία συναινεί, αλλά…

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ VISA ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ Ο ΚΥΡ. ΑΦΕΝΔΟΥΛΗΣ

Την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου, προκειμένου να καταστεί εφαρμόσιμη η πρόταση της πολιτείας για έκδοση βίζας στους Τούρκους πολίτες μέσω των τοπικών Περιφερειακών Ενοτήτων Βορείου και Νοτίου Αιγάιου, επεσήμανε σε δηλώσεις του μέσω του «π» ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Κυρ. Αφενδούλης.
«Είμαστε θετικοί σε αυτή την κίνηση αλλά καταθέτουμε την αγωνία  μας για τη μέχρι σήμερα μη ύπαρξη σχετικών υποδομών, οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύουν τη διαδικασία έκδοσης βίζας μέσω ηλεκτρονικού συστήματος.
Το να έρθει κάποιος με βίζα που έχει εκδώσει στην Τουρκία, όπως κάνουν πολλοί ,δεν μας δημιουργεί πρόβλημα. Όταν όμως κάποιος αποφασίσει να έρθει στο νησί και να εκδώσει εδώ βίζα, τότε όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί μισή και πλέον ώρα διαρκούς εργασίας από τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Φανταστείτε να έρθουν 100 τέτοιες περιπτώσεις.
Όπως και να ‘χει εμείς έχουμε τη διάθεση και βλέπουμε από θετική σκοπιά αυτή την κίνηση με την προϋπόθεση της ύπαρξης υποδομών. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην περίπτωση του λιμένα των Μεστών, αν θέλουμε να γίνει πύλη εισόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αφενδούλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην περίπτωση του Τελωνείου της Χίου θα διατεθούν δύο άτομα από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ