22.1.2013 14:42

Η απαλλοτρίωση καταβλήθηκε, η επέκταση τί χρονοδιάγραμμα έχει;

Φως για τις λιμενικές υποδομές δε διακρίνεται από κάπου. Μετά τη δυσμενή εξέλιξη της σύσκεψης του Σαββάτου και τη σχισματική διάσταση απόψεων που καταγράφηκε, η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι οι εξελίξεις παραπέμπονται για την επόμενη πενταετία.

Το ερώτημα λοιπόν που πλανάται είναι αν τουλάχιστον από αέρος αρθούν τα προβλήματα εύκολης και οικονομικής προσέγγισης επισκεπτών στο νησί. Η επέκταση διασφαλίστηκε με την απόδοση των αποζημιώσεων των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων. Τα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, παρότι πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες των εκτάσεων που έχουν πλέον περιέλθει στο ελληνικό Δημόσιο.

Ποιο χρονοδιάγραμμα υπάρχει για το έργο της επέκτασης; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και από πού και πότε θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου; Πότε θα ξεκινήσουν οι ανεξάρτητες εργασίες βελτίωσης των χώρων αναχώρησης και υποδοχής;

Ερωτηματικά που ζητούν σήμερα εναγωνίως συγκεκριμένες απαντήσεις. Εδώ που φτάσαμε μόνο η επέκταση μπορεί να τονώσει την προσέλκυση τουρισμού κι είναι λάθος να μην επισπεύδονται οι διαδικασίες της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ