9.10.2012 16:47

Η ακρίβεια κλείνει το νησί

ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η ακρίβεια των εισιτηρίων ακτοπλοϊκών και αεροπορικών από και προς το νησί μας και η οργάνωση κινητοποιήσεων για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο το μεσημέρι με πρωτοβουλία του Κ. Μούνδρου.

Στη συνάντηση για την οργάνωση κινητοποιήσεων για τα ακριβά εισιτήρια το παρόν έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης, το Επιμελητήριο, (Γ. Γεωργούλης) οι ΟΕΒΕ (Μ. Κριμιζής), το Εργατικό Κέντρο ( Τ. Κώσταλος), ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λπ..  Κοινός τόπος των ομιλητών οι απλησίαστες κι αποτρεπτικές τιμές των εισιτηρίων και η αναγκαιότητα διεκδίκησης αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης.

Σε αυτά τα πλαίσια κατατέθηκαν τέσσερις προτάσεις από τον Κ. Μούνδρο και το δήμαρχο προς τους παρευρισκόμενους. Αυτές τις προτάσεις θα συζητήσουν στα συνδικαλιστικά τους όργανα και σε μια εβδομάδα θα ξανασυναντηθούν για τη διαμόρφωση του τελικού διεκδικητικού πλαισίου. Αυτές είναι:

  • Συμβολικός αποκλεισμός του νησιού από αέρα και θάλασσα για μια μέρα
  • Συνάντηση του δημάρχου, του προέδρου της δημοτικής επιτροπής τουριστικής προβολής, του αντιπεριφερειάρχη, του προέδρους του Επιμελητηρίου, εργατικού κέντρου κ.λπ. με τον υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα ακτοπλοϊκά και τον πρόεδρο της Ο.Α. για τα αεροπορικά.
  • Επίσημη καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού για τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια (είχε προηγηθεί επιστολή) και
  • Επιδότηση γραμμής κατά τα πρότυπα της Σκύρου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ