12.2.2016 16:31

Χτυπά καμπανάκι το ΚΚΕ

ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προσφυγικό πρόβλημα χρησιμοποιείται για μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίου, υποστηρίζει με ανακοίνωση της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, που αημαίνει συναγερμό ζητώντας την αντίσταση και αντίδραση των πολιτών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 

"Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό με αφορμή την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο όνομα της "φύλαξης" των ελληνοτουρκικών συνόρων και της "καταπολέμησης των προσφυγικών ροών", ενώ στηρίχτηκε σε κοινή πρόταση των κυβερνήσεων των Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας!

Τα προσχήματα δεν μπορούν να κρύψουν ότι η λεγόμενη "πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική", που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και η γραμμή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, βαθαίνει την ενσωμάτωση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία (ΕΕ), την εμπλέκει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, προκαλώντας ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα και βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο που ακολουθούν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο δολοφονικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ, των επεμβάσεων και των πολέμων κατά των λαών, δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά, όπως και η ΕΕ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, υποστηρίζοντας "γκρίζες ζώνες". ΗΠΑ, NATO και ΕΕ, ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του "Ισλαμικού Κράτους". Ευθύνονται, για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και την αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες. Έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της για την "Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή" και την αναβάθμιση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών όπως η FRONTEX, την απόφαση για δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού μεταναστών και στο νησί μας (hot spots), ενισχύοντας τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα.

Οι παραπλανητικοί κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι οι ελληνικές και τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας είναι ανυπόστατοι αφού είναι γνωστό πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά σύνορα, όπως έχουν καθοριστεί από διεθνείς συμβάσεις. Μόλις πρόσφατα άλλωστε, λίγο αμέσως μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κίναρο και τον τραγικό θάνατο του πληρώματος, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να συντονίζει την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη ζώνη που περικλείει το FIR Αθηνών.

Στην πράξη, επιβεβαιώνεται ότι το προσφυγικό πρόβλημα χρησιμοποιείται για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της κατάστασης που διαμορφώνει ο πόλεμος στη Συρία, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Λιβύη κ.ά.

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καλεί σε ενίσχυση της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, που αποτελεί μονόδρομο για τους λαούς".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ