24.10.2016 20:00

Χρήματα για αφαλατώσεις, με φόντο το προσφυγικό

ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΥΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ένας ακόμη δύσκολος χειμώνας θα είναι αυτός που περιμένουμε πρωτίστως για τα υδρευτικά αποθέματα του νησιού που δεν βρίσκονται στα καλύτερα δυνατά επίπεδα. 

Το γεγονός έχει γίνει έγκαιρα αντιληπτό από την ΔΕΥΑΝ Χίου και το Δήμο που προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν» για αυτό τον λόγο τις ευρωπαϊκές πιστώσεις –και δη εκείνες που καλύπτουν τις προσφυγικές ανάγκες- για να πετύχουν την χρηματοδότηση της αγοράς δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού.

Ήδη ο δήμαρχος Μαν. Βουρνούς έστειλε για το θέμα επιστολή στον αρμόδιο για το προσφυγικό ζήτημα στην Ε.Ε. Μάρτεν Βέρβε αναλύοντας το πρόβλημα που προκύπτει τοπικά, σε συνδυασμό με την αύξηση των αναγκών σε νερό που έχουν προκύψει από το προσφυγικό ζήτημα. Μάλιστα το «δόγμα» που προτείνει ξεκάθαρα στον κ. Βέρβε ο δήμαρχος Χίου περιορίζεται στην άμεση ανάγκη για αντισταθμιστικά οφέλη στην κοινωνία. «Για κάθε ένα ευρώ που πάει στο προσφυγικό, θα πρέπει να έρχονται αντίστοιχα δύο για την τοπική κοινωνία που καλύπτει πάγιες ανάγκες» εξηγεί στην επιστολή του ο κ. Βουρνούς, κρούοντας καμπανάκι στην Ε.Ε. για τις τυχόν επιπτώσεις που θα προκύψουν εφόσον τα τοπικά ζητήματα δεν βρίσκουν ανταπόκριση στα γραφεία της Ε.Ε.

«Η Χίος ανέκαθεν έχει πρόβλημα με το νερό και την εξυπηρέτηση των αναγκών του ντόπιου πληθυσμού. Η αύξηση της κατανάλωσης νερού από την παραμονή των προσφύγων είναι δεδομένη, όμως χρειαζόμαστε περισσότερα μέσα για να αντεπεξέλθουμε. Ζητάμε αυτονόητα πράγματα στα πλαίσια των αναγκών που καλύπτουμε», καταλήγει ο κ. Βουρνούς, περιμένοντας την επίσημη απάντηση της Ε.Ε. για το αίτημα που υπέβαλλε.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ