26.1.2016 10:41

Χρειάζονται και τάμπλετ

ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΜΠΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Το ενδεχόμενο από το επόμενο χρονικό διάστημα ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να έχει στην κατοχή του κι από ένα τάμπλετ, μέσα από το οποίο όχι μόνο θα διαβάζει τις εισηγήσεις αλλά και θα μπορεί να ψηφίζει, αναζητά η δημοτική αρχή.

Η ιδέα τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης από τον σύμβουλο της μειοψηφίας Στ. Καμπούρη που σημείωσε ότι εκτός του ότι η δαπάνη είναι μικρή, θα αποσβεστεί άμεσα από την οικονομία χαρτιού που θα προκύψει με τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών.

«Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται ο καθένας από εμάς να έχει έναν πάκο χαρτιά για τις εισηγήσεις των θεμάτων. Θα μπορούμε και να διαβάζουμε αλλά και να ψηφίζουμε μέσω των συγκεκριμένων συσκευών, οι οποίες θα μας παραχωρηθούν για όσο καιρό είμαστε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου με την υποχρέωση έπειτα να τις επιστρέψουμε», σημείωσε ο κ. Καμπούρης.

Η συγκεκριμένη ιδέα πάντως βρήκε πρόσφορο έδαφος και στην αντίπερα όχθη, με τον Μανώλη Βουρνού να αποδέχεται κατ’ αρχήν ότι η χρήση των τάμπλετ θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση χαρτιού αλλά και στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

«Υπόσχομαι ότι θα ζητήσω από το Τμήμα Πληροφορικής να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες που διαθέτουμε», κατέληξε ο κ. Βουρνούς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ