26.2.2015 15:08

Χώρος στάθμευσης ή λίμνη; [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

«Όταν λες στον κόσμο να μην κυκλοφορεί με τα αυτοκίνητα στο κέντρο, να διευκρινίζουν ότι στα δημοτικά πάρκινγκ χρειάζονται βατραχοπέδηλα». Με αυτή την επισήμανση αναγνώστης του Politischios.gr αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά αποδεχόμενος την προτροπή του Δήμου να αφήσει το αυτοκίνητό του σε έναν από τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης και να χρησιμοποιήσει τη δημοτική συγκοινωνία για να εισέλθει στο κέντρο.

Στις φωτογραφίες εικονίζεται ο χώρος στάθμευσης των ταμπάκικων που έχει μετά τις πρόσφατες νεροποντές έχει καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό του από νερό καθιστώντας τη στάθμευση απαγορευτική για τον οποιονδήποτε. Η ίδια πάντως κατάσταση επικρατεί και στον χώρο στάθμευσης του Κάστρου όπου ο δρόμος μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Update: 16:10

Σε διευκρινήσεις για το παραπάνω δημοσίευμα του «π» προχώρησε η Δημοτική Αρχή με τον ίδιο τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού να τονίζει ότι ο συγκεκριμένος χώρος ουδέποτε ανήκε στον Δήμο Χίου.

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για παραχώρηση του χώρου στον Δήμο οι οποίες ουδέποτε τελεσφόρησαν. Άρα η οποιαδήποτε παρέμβαση σε χώρο που δεν μας ανήκει θα ήταν ατόπημα από την πλευρά μας». Μάλιστα ο κ. Βουρνούς υπογράμμισε ότι κακώς στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει ταμπέλα χώρου στάθμευσης ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί για ποιο λόγο το αστικό ΚΤΕΛ παραλαμβάνει κόσμο από το συγκεκριμένο σημείο ενώ ο οριοθετημένος δημοτικός χώρος στάθμευσης είναι λίγα μέτρα πιο πριν στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ