30.11.2016 14:24

Χαστούκι στην κυβέρνηση από τους νησιώτες [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Στους δρόμους παρά το τσουχτερό κρύο και τους θυελλώδεις ανέμους βγήκαν εκατοντάδες Χιώτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των φορέων για συμμετοχή στην Παναιγαιακή Κινητοποίηση κατά της αύξησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α..

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού πέρα από τον κόσμο που ξεπέρασε τις 2.000, στο σύνολό τους τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις του κέντρου έβαλαν λουκέτο, με αποτέλεσμα η αγορά και το κέντρο της Χίου να θυμίζουν νεκρή ζώνη.

Η κεντρική εκδήλωση στην οποία απήυθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, εκπρόσωπος του ΤΕΕ, του Εργατικού Κέντρου, της ΟΕΒΕ καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Ομηρείου, η οποία πλημμύρισε ασφυκτικά από κόσμο.

Των ομιλιών ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης με τους διαμαρτυρόμενους να επιδίδουν ψηφίσματα στα γραφεία των βουλευτών Α. Μιχαηλίδη και Ν. Μηταράκη μέσα από τα οποία ζητούσαν την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα εξαιρούνται τα νησιά από την αύξηση του Φ.Π.Α. από 1η Ιανουαρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις τηρουμένων των αναλογιών πραγματοποιήθηκαν στα Ψαρά και στις Οινούσσες.  

@Δείτε φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ