24.11.2014 10:49

Χιώτισσα ψάχνει τη δίδυμη αδελφή της στην Κύπρο

Στις 13 Ιουλίου 1957 στην Αμερική δύο δίδυμα κοριτσάκια έρχονται στη ζωή. Χωρίς επίσημη πράξη υιοθεσίας, τη μέρα της γέννησής τους και τα δύο παιδιά υιοθετούνται από δύο διαφορετικά ζευγάρια και γράφονται αμέσως στις νέες τους μητέρες.

4 χρόνια μετά, το 1961 και οι δύο οικογένειες εγκαταλείπουν την Αμερική. Το ένα κοριτσάκι φθάνει στην Κύπρο και το άλλο στη Χίο.

Το μυστικό ήταν καλά κρυμμένο μέχρι πρόσφατα, όταν η Σύνθια Φλάμου, το ένα εκ των 2 τότε παιδιών, σε ηλικία 57 ετών σήμερα, μαθαίνει για την υιοθεσία της.

 

''Όλη η Χίος γνώριζε ότι ήμουν υιοθετημένη, εκτός από εμένα.... αλλά το έμαθα'', δήλωσε η κ. Φλάμου.

Η κυρία Σύνθια, η οποία μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα, όπως μας ανέφερε, με τους 2 υπέροχους θετούς της γονείς, αποφάσισε να ψάξει για τη βιολογική της μητέρα και τη χαμένη της αδερφή, μετά το θάνατο της θετής της μητέρας, προκειμένου να μην την πικράνει.

 

«Πριν 2 χρόνια πέθανε η θετή μου μητέρα και προσπάθησα να ψάξω μέσω συγγενών στην Αμερική, που γνώριζαν. Μου επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει δίδυμη αδερφή», είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατόρθωσε να συλλέξει η κυρία Σύνθια, η δίδυμη αδερφή της φαίνεται να υιοθετήθηκε από τους Σταύρο και Αγγέλα Γεωργίου, οι οποίοι ήταν μετανάστες στην Αμερική.

Το συνηθισμένο, ωστόσο, επώνυμο, αλλά και η έλλειψη στοιχείων δεν κατάφεραν να αποδώσουν καρπούς στις έρευνες της κυρίας Σύνθιας και της οικογένειάς της σε Πρεσβείες, αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρακαλείται, όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση, να επικοινωνήσει με το Sigmalive.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ