7.7.2015 10:10

Γιατί εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης αυξήθηκαν και οι αγορές ειδών πολυτελείας

Καθώς διανύουμε ήδη την έβδομη ημέρα των capital controls και της τραπεζικής αργίας, που επιβλήθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα, έχουν ήδη παρουσιαστεί οι πρώτες αρρυθμίες στην αγορά.

Προμηθευτές μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μάλιστα, ανέφεραν και μια άλλη διαπίστωσή τους: Οτι οι καταναλωτές, εκτο από τα είδη πρώτης ανάγκης και τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά προχωρούν και σε αγορές ειδών πολυτελείας. Και αυτό γιατί οι καταναλωτές θέλουν να μειώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε μία προσπάθεια να μικρύνουν τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου κουρέματος, όπως σημειώνει το dealnews.gr.

Ετσι, εκτός από κρέας, ζυμαρικά, γάλα, όσπρια και είδη προσωπικής υγιεινής, που είναι στις πρώτες προτιμήσεις των καταναλωτών στις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, έχουν αυξηθεί οι αγορές σε κοσμηματοπωλεία, σε είδη τηλεπικοινωνίων και νέας τεχνολογίας ακόμη και σε είδη επίπλωσης.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ίδιοι κάποιες επιχειρήσεις έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους, έχουν περιορίσει την παραγωγή και δεν τροφοδοτούν τα σούπερ μάρκετ, ενώ ρολά έχουν κατεβάσει στο κέντρο της Αθήνας και καταστήματα μεγάλων οίκων.

Αν δεν προχωρήσουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες από την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομίας, μέχρι σήμερα, όπως σημειώνουν οι προμηθευτές, οι ελλείψεις στην αγορά θα αυξηθούν από Τετάρτη με Πέμπτη. Αν λυθεί το θέμα οι προμηθευτές θα τροφοδοτήσουν κανονικά την αγορά και πάλι, από Κυριακή με Δευτέρα.Η αγορά τελεί σε αναμονή των εξελίξεων, καθώς στο επόμενο διάστημα, οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες αναμένεται να είναι θέμα που θα την απασχολήσει.



Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ